Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: M
Sob 10 Kwi, 2010
Meczet w Warszawie

Czy jesteś zwolennikiem budowy meczetu:
1. Tak
17%
 17%  [ 6 ]
2. Nie
58%
 58%  [ 20 ]
3. Nic dla mnie nie ma znaczenia od momentu kiedy STF ma S3
23%
 23%  [ 8 ]
Głosowań: 34
Wszystkich Głosów: 34

Autor Wiadomość

martin.h 
koniec tego dobrego na dzisiaj

auto: 106 Rallye
silnik:: 1.6 8V
moc: 103km

Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010   

Ja zagłosowałem na tak. Dlaczego? Bo to w Warszawie, a nie na Śląsku ;D

206 Gti 
bulion czy brulion?
Ulubieniec forum

auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km

eM napisał/a:
Popatrzcie na to glownie przez pryzmat historii.
Od zarania dziejow kultura zachodnia i muzulmanska to najwieksi wrogowie.
A teraz wrog nam sie wprowadza do europy i buduje sobie meczet w stolicy.
Trzeba też zrozumieć ze oni nie szanują naszego szerokiego swiatopogladu i tolerancji dla innych kultury. Jestesmy uosobieniem najgorszego zepsucia i zgnilizny moralnej a oni czują się w misji wyprostowania tego po ichniemu. Tylko ze w krajach muzulmanskich jest syf,bród i smród na ulicach a nie u nas. To nie u nas są egzekucje na tle religijnym i zacofanie kulturowe. Musimy tego bronic co mamy bo przez wieki zostalo to wypracowane przez pokolenia. Teraz przyjdzie jakiś zapluty brodacz i bedzie dar morde o jego uczuciach religijnych i prawach. A wypierd.alać stąd.

Zgadzam się !

Bonczek 
There you go...
Petrolhead

auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm

GeKo napisał/a:
Dziewucha sie obudzi jak jej zrobi bachora i nie będzie mogła z nim przyjechać do kraju

Żeby to było najgorsze - czytałem różne akta dotyczące tego jak oni traktuja kobiety, a jeden taki zwiazek mialem okazje obserwowac - dramat.

I tak jak ktos wspomnial, oni nie sa otwarci na nas, ja na nich tez nie bede.

http://www.facebook.com/p...208482285855703 :)

Maciusiowy 
Powiedź cos śmeisznego...

auto: GolfMk4
silnik:: V6
moc: 500+km

Bonczek napisał/a:
Żeby to było najgorsze - czytałem różne akta dotyczące tego jak oni traktuja kobiety, a jeden taki zwiazek mialem okazje obserwowac - dramat.

w dojczlandzie jest sporo książek na ten temat, spisanych jako wspomnienia muzułmanek, bądź dziewcząt innych religii...total kupa, naprawdę...
Wydaje się jakby islam był religią stworzoną przez mężczyzn, dla mężczyzn...tak odbiegając od tematu :)

ps 
first...

auto: Accord
silnik:: 2.0
moc: niewielkakm

Islam to taki skrajny zascianek :]

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

primo Panowie stosujecie zamiennie kraje Arabskie i Islamskie a to przeciez nie to samo. Religia muzulmanska oprucz krajow arabskich jest jeszcze (liczebnie to raczej "przede wszystkim" ) na Dalekim wschodzie (Bangladesz, Indonezja, Malezja), srodkowym wschodzie (kraje kaukazu, kirgistan etc.), Afryce (Nigeria, Sudan) no i oczywiscie Turcja. Te kultury trudno nazwac arabskimi, ale niestety z nielicznymi wyjatkami do rozwinietych nie naleza (poza Malezja moze). W wielu krajach muzulmanskich nie ma zupelnie konfliktu miedzy Chrzescijanami a Muzulmanami np w Syrii 10% spoleczenstwa to ormianie i nikt ich nie gnebi.

Dodam jeszcze jeden watek istotny, islam w Polsce ma bardzo dluga tradycje pielegnowana przez tatarow na wschodzie kraju. Swego czasu wiernie sluzyli Polsce i wielu z nich otrzymalo tytulu szlacheckie. Moim zdaniem to wlasnie tym tatarom powinno sie oddac "zarzadzanie" islamem. Islam sponsorowany przed Arabie Saudyjska za dobry nie jest.

Co do zachodniej Europy to niestety rowniez uwazam, ze nieasymilujacych sie emigrantow powinno sie eksmitowac. Ja sobie browaru na ulicy w Arabii Saudyjskiej wypic nie moge.

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Prof. Wolniewicz, niezle sie wk.wił w tvp info, mimo ze bardzo stary człowiek to nadal jasno myślący.

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Jh5_xAqijnY&hl=pl_PL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Jh5_xAqijnY&hl=pl_PL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

Troche o nurcie sponsorującym budowę meczetu.
Tzn to jest to co tu wpuszczamy zgodnie z nasza otwartością i tolerancją.

Wahhabizm uznaje wyższość islamu nad wszystkimi religiami, oraz potrzebę uzyskania dominacji nad nimi. Antysyjonizm, antyamerykanizm, wrogość do instytucji świeckich oraz postawy skrajnie antyintelektualne są rozpowszechnione w środowiskach wahhabickich na całym świecie. Korzystając z hojności arystokratów saudyjskich, duchowni wahhabiccy nauczają tych idei w innych krajach muzułmańskich (Bośnia i Hercegowina, Albania, kraje Azji Środkowej, Malezja, Turcja). W Polsce Liga Muzułmańska RP buduje meczet w Warszawie ruchu wahabickiego sponsorowany przez prywatnego darczyńcę z Arabii Saudyjskiej, który wzbudza wśród części mieszkańców spore kontrowersje.[1]

Amerykański politolog Francis Fukuyama nazwał wahhabizm "islamskim faszyzmem", mimo że nie charakteryzuje się on większością z konstytutywnych cech faszyzmu (nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm, populizm oraz opozycja do politycznego i ekonomicznego liberalizmu).

Wahhabizm bywa też mylony z bardziej ogólnym ruchem w islamie: salafizmem, polegającym na powrocie do wczesnych źródeł islamu.[potrzebne źródło]

Więc wychodzi na to ze ta tolerancja zostanie nam za jakiś czas wsadzona prosto w dupe.

KonradMK 
Gary Muvaut

auto: B==D
silnik:: B==D
moc: B==Dkm

Dobrze wczoraj w TVP jeden gostek powiedział: Islam i Katolicyzm są nieporónywalne. Dlaczego? A dlatego że Katolicyzm przetrwał próbę dziejów, rozliczenie ze Średniowiczem, filozofię Oświecenia, ataki Masonerii, nihilizm laicki i mimo to nadal działa, przenika kulturę laicką, jest dopasowany (Katolicyzm) do kultury Zachodu (albo ją tworzy - wedle uznania). Czy Islam ma takie samo doświadczenie z kulturą Zachodu?

Jacek 
Idź na zakupy!

auto: mam
silnik:: też
moc: 72.5km

wysadzić jak zbudują i zamknąć temat

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

KonradMK napisał/a:
Dobrze wczoraj w TVP jeden gostek powiedział: Islam i Katolicyzm są nieporónywalne. Dlaczego? A dlatego że Katolicyzm przetrwał próbę dziejów, rozliczenie ze Średniowiczem, filozofię Oświecenia, ataki Masonerii, nihilizm laicki i mimo to nadal działa, przenika kulturę laicką, jest dopasowany (Katolicyzm) do kultury Zachodu (albo ją tworzy - wedle uznania). Czy Islam ma takie samo doświadczenie z kulturą Zachodu?

Chrześcijaństwo jest fundamentem kultury zachodniej czy sie ktos z tym zgadza czy nie.
A to ze w ostatnich dziesięcioleciach ten fundament został wyrugowany przez "zlaicycowanie".
No cóż kultura pozbawiona fundamentów bedzie sie rozpraszać i z łatwością wejdzie na to miejsce inny fundament - i tak to się właśnie dzieje.

Fundamentem kultury islamskiej jest islam - fantastyczne mają osiągniecia na przestrzeni tysiącleci.

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

jacek czajka napisał/a:
wysadzić jak zbudują i zamknąć temat

Jacek zadzwoń do mnie jak będzie po sprawie to zamknę temat.
www.facebook.pl/vlodarskyracing

Jacek 
Idź na zakupy!

auto: mam
silnik:: też
moc: 72.5km

dowiesz się ze stołecznych informacji :> elo

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Mecze w Warszawie?

No dlaczego nie? Byle chuligaństwa i łobuzerki nie było.
Dla mnie sprawa jest prosta, byłem kibicem, jestem kibicem i bende kibicem. I nie rozumnie dlaczego wy wciąrz o tych islamistach piszecie.

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km

A ja powiem tak, jezeli meczet ma powstac przy Rondzie Zeslancow Syberyjskich to jestem na TAK (a ponizej w punktach uzasadnienie):

- po pierwsze bliska lokalizacja Warszawkiego Klubu Tenisowego Mera, co za tym idzie w koncu bedzie mozna blisko dobrze zjesc :]

- w wolnych godzinach miedzy treningami chlopaki beda mogli sobie spokojnie poogladac dobre TV (np Wimbledon ktory pokazuje Polsat Sport lub Al Jazzeera)

- Meczet podniesie swoja architektura cene gruntu oraz pobliskich dzialek (w czym wczesniej wspomnianego WKT Mera)

- dupy beda trudniejsze do zdobycia, jak wiadomo razem z chlopakami w hotelu klubowym tluklismy wszystkie okoliczne "warszawianki" a tutaj kolejny challenge i kolejne wyzwanie.
Co oczywiste, trening czyni mistrza

JESTEM 4Xna TAK

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi