auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Ale wiem do zego ten popaprany naród jest zdolny. Jestem na duże NIE.
Idąc tym tokiem rozumowania, Polaków nigdzie nie powinni wpuszczać bo to złodzieje i pijacy.
Sami zapracowaliśmy na taką opinię i za to pokutujemy, niech oni pokutują za opinię na którą sobie zapracowali.
A to trochę wiecej niż alkoholizm i złodziejstwo.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010
w sumie duzo nas od nich niedzieli, wystarczy wjechac do wschodniej turcji, ktora chce sie zaliczac do UE.
inne klimaty, maly dystans.
nie kumam ich nalogow i kultury, ale ja toleruje.
o ile nie zabronia mi swietowac swieta transportowca, nie mam nic przecikwo.
Troche o nurcie sponsorującym budowę meczetu.
Tzn to jest to co tu wpuszczamy zgodnie z nasza otwartością i tolerancją.
Wahhabizm uznaje wyższość islamu nad wszystkimi religiami, oraz potrzebę uzyskania dominacji nad nimi. Antysyjonizm, antyamerykanizm, wrogość do instytucji świeckich oraz postawy skrajnie antyintelektualne są rozpowszechnione w środowiskach wahhabickich na całym świecie. Korzystając z hojności arystokratów saudyjskich, duchowni wahhabiccy nauczają tych idei w innych krajach muzułmańskich (Bośnia i Hercegowina, Albania, kraje Azji Środkowej, Malezja, Turcja). W Polsce Liga Muzułmańska RP buduje meczet w Warszawie ruchu wahabickiego sponsorowany przez prywatnego darczyńcę z Arabii Saudyjskiej, który wzbudza wśród części mieszkańców spore kontrowersje.[1]
Amerykański politolog Francis Fukuyama nazwał wahhabizm "islamskim faszyzmem", mimo że nie charakteryzuje się on większością z konstytutywnych cech faszyzmu (nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm, populizm oraz opozycja do politycznego i ekonomicznego liberalizmu).
Wahhabizm bywa też mylony z bardziej ogólnym ruchem w islamie: salafizmem, polegającym na powrocie do wczesnych źródeł islamu.[potrzebne źródło]
Więc wychodzi na to ze ta tolerancja zostanie nam za jakiś czas wsadzona prosto w dupe.
Wystarczy,że to przeczytałem. Dziękuję,jestem na nie. Martin h i Bart, jak wam przyszłe córeczki powychodzą za mąż za dżentelmena w turbanie, który im wpoi te piekne zasady ich kultury to chętnie zobaczę jak wasz tolerancja wtedy będzie wygladała.
rabarbar [Usunięty]
Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010
taka krótka opowiastka-niedawno pracowałem jako rigger przy takiej pewnie znanej niektorym imprezie Sensation,w belgi,po imprezie zatrudnili tam kilkunastu takich czarniawych(chyba z algieri) do sprzątania,chwile z nim sobie pogadalismy-ze jestesmy z polski,oni ze słyszeli ze to bardzo religijny kraj,bo oni to tez bardzo wierzący tylko ze allah bla bla bla takie tam,a pozniej chłopaki wzieli sie do roboty-takiego złodziejstwa to ja jeszcze nie widzialem,nasi przy nich to cienkie bolki,goscie zawijali wszystko-szklanki,brudne popielniczki,nawet trytytytki,trzeba było miec oczy dookoła głowy zeby sie nie pozbyc narzędzi
p106rallye [Usunięty]
GeKo napisał/a:
Oni są 500 lat za chrześcijanami i nic tego nie zmieni.
Tak jak i chrześcijaństwo 1000 lat za judaizmem
Tyle pier.dolenia ,ile można tu przeczytać to nawet na forum onetu nie ma. Powinni wyj.ebać meczet większy od pałacu kultury ,co by go było widać z 200km
Martin h i Bart, jak wam przyszłe córeczki powychodzą za mąż za dżentelmena w turbanie, który im wpoi te piekne zasady ich kultury to chętnie zobaczę jak wasz tolerancja wtedy będzie wygladała.
Moja znajoma jest w związku z Pakistańczykiem i jest szczęśliwa.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
martin.h napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Martin h i Bart, jak wam przyszłe córeczki powychodzą za mąż za dżentelmena w turbanie, który im wpoi te piekne zasady ich kultury to chętnie zobaczę jak wasz tolerancja wtedy będzie wygladała.