auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 potrzebne dane do pracy licencjackiej
Szanowne grono hh.org
Moja dziewczyna jest studentką Akademii Ekonomicznej w Katowicach (nie nie będzie fotek ) i właśnie pisze swoją pracę licencjacką. Jednak pojawił się dość duży problem. W swoich wielostronicowych wypocinach rozpisuje się na temat bilansu zysku i strat przedsiębiorstw. Z tego też powodu potrzebuje poniższych danych. Jako że jedna firma już jej te dane obiecała, a teraz stwierdziła że jednak ich nie udostępni to na gwałt szukamy kogoś innego. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś z Was zgodził się pomóc!
Potrzebne są:
Dane firmy z 3 lat (najlepiej najnowsze, np. 2006-2008)
1. Sprawozdanie finansowe
• Wprowadzenie do sprawozdania finansowego
• Rachunek zysków i strat
• Bilans
2. Dane dotyczące wytwarzanych wyrobów (jeśli firma wytwarza kilka to tylko 3-5):
• Ilość sprzedanych wyrobów (w ciągu każdego roku 2006-2008)
• Cena jednostkowa sprzedanych wyrobów
• Jednostkowy koszt wytworzenia (jednostkowy koszt własny wyrobów)
• Koszty stałe funkcjonowania firmy
3. Potrzebowałabym także ilość osób zatrudnionych w firmie – dane na 31.12 każdego z lat (2006-2008)
4. Informacja czy firma zezwala na użycie nazwy czy chce pozostać anonimowa
Te wszystkie dane mogą być w formie np Pan X, Pani Y, Produkt A, Produkt B, itp nic konkretnego natomiast liczny im konkretniej tym lepiej
Z góry wszystkim wielkie dzięki!!
obiecuje "pomuki"
Ostatnio zmieniony przez leon Wto 13 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz
to ja mogę pomóc inaczej... skoro nie musi być konkretów to ściągnij jakieś sprawozdania finansowe z netu a konkretne produkty powymyślaj... I tak możesz je nazwać produkt A, B, C.