Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 Stbilizatory do 106/saxo
Panowie, kto ma taką wiedzę zeby znac grubosci stabilizatorow do saxo/106 MK2?
Jesli chodzi o s16, to przod 22mm, tył 24mm
saxo VTS 16v 22mm przod, 22mm tył
jak jest w słabszych wersjach?
Ja potrzebuje własnie 18-19mm na tył bo mam 24
Na przod przydałby się cienszy niz 22mm.
Jak ktos ma ze słabszej wersji 106/saxo, jestem chętny do zakupu
auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010
Przem_106, próbowałeś bez przedniego stabilizatora jezdzic? nie wiem czy mi sie sniło, ale w pucharze 206 ktos takie cuda chyba probowal, kurf chyba jednak musiało mi sie przyśnić
kamil napisał/a:
a dlaczego potrzebujesz cieńszy stabilizator ?
na luzne/sliskie nawierzchnie lepszym rozwiazaniem jest wezszy stab
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010
michool_vt napisał/a:
Przem_106, próbowałeś bez przedniego stabilizatora jezdzic? nie wiem czy mi sie sniło, ale w pucharze 206 ktos takie cuda chyba probowal, kurf chyba jednak musiało mi sie przyśnić
Na szutry odpinało sie jeden łącznik stabilizatora, co ciekawe musiał zostać w samochodzie i najczęściej znajdował się w kabinie przypięty paskami (srytytkami) do klatki.
Ostatnio zmieniony przez p106rallye Pon 19 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Macie racje Panowie. W pucharze 206 smigali bez stabilizatorow. Niestety nie znam osob ktore smigały w pucharze 106. Kiedys probowałem jezdzic bez stabi, ale nie poszutrze. Masakra jak auto się kładło na boki głownie przy hamowaniach. Ale sprobuje zrobic testy na szutrze w ten sposob co opisał p106rallye i zobaczymy. Oprocz tego jakby co, to poszukuje przedni cienki stabilizator montowany do zwrotnic z wersji 1.1 lub 1.4 sport. Powinien miec 18 lub 20mm.