jesli bedzie piaskowana a pozniej malowana to waga sie nie zmieni bo niby jak??Piaskowanie to usunięcie starej faby za pomocą piachu (a dokładniej specjalnego scierniwa),jak sie piaskarz zapomni to nawet jej moze ubyc na wadze .Moga byc jakies minimalne różnice w zaleznosci od grubosci warstwy farby,ale to raczej w gramy
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Sob 24 Kwi, 2010
ja myślę, że nawet bez piaskowania po pomalowaniu może przybyć kilkanaście-kilkadziesiąt gramów, nie więcej. Chyba, że malujemy olejną farbą koło od ursusa
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Czw 27 Maj, 2010
Kurcze, drążąc dalej temat wagi.. nie odnosicie wrażenia, że nie ma sensownych felg (czyt. Tanich) i lekkich do saxo/106 ??
Chyba, że ja źle szukam ale:
1) ATS DTC - dobry stosunek masy do ceny ale właściwie niedostępne do saxo/106
2) OZ Superleggera- Cena trochę powala jak na 15"
3) OZ Ultraleggera - Jak wyżej...
4) OZ Crono HT - Jak wyżej...
5) ... ??
No właśnie jak pierwszy raz dopadłem tą stronkę (przez ogłoszenie na Hodze) to myślę sobie: to jest to !! nie dość, że jest felga wzorem niczym speedline 2108 to jeszcze dużo lżejsza od speedlina.. niestety po dokłądnym kontkacie juz nie było tak kolorow.. połowy z tych felg nie ma szans na ET 15 - tylko od 25 w góre, to jeszcze cena pozostałych ni jak się ma do cen tu podanych..
auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012
Z racji,ze Clio już prawie rok stoi w tym samym miejscu po mału zaczyna mi sie nudzic jego widok. Więc wpadłem na pomysł by cos zmienic w wyglądzie. Najłatwiej bedzie kolor felg a,że w tym temacie jest tu wielu ekspertów(jeżeli nie sami) to pytam,na jaki?
Dla nie wtajemniczonych jest to zwykły czarny Sport. Teraz stoi na pomarańczowych OZ wiec wszystkie oczojebne kolory odpadają.
Moje typy to grafit,czarny mat lub antracyt. Oczywiście lusterka wracaja pod kolor nadwozia Nie wiem jaki kolor ma Jakarti w swoim Clio ale takie zestawienie mnie sie podoba Ewentualnie kolor oryginalnych Speedline'ów z Cup'a...bodajże taki szary metalic.
Jakieś inne propozycje?