Chcę własnoręcznie wypolerować ranty. Wiem już jakich specyfików użyć, jakiego papieru ściernego itp. Chcę was zapytać o technikę (forum esperckie ). Wiem, że najlepiej się to robi, gdy koło się obraca, wtedy robimy tak:
ale czy można to bezpiecznie zrobić na aucie, np tak?
ktoś tak robił? wydaje mi się, że łatwo stracić rękę.
auto: DC2R
silnik:: B
moc: ?km Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Skąd: z lasu
Wysłany: Wto 27 Kwi, 2010
Przygotuj sie w cierpliwosc. Za czasow mojego polo polerowalem kilka rzeczy i myslalem ze podczas tej mozolnej pracy wlosy sobie powyrywam ale efekt koncowy sprawial ze rece nie bolaly a geba byla caly czas usmiechnieta
auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Oto dane wyważarki, biorąc pod uwagę przebieg momentu trzeba przemyśleć czy się nadaje. Choć moc dość obiecująco. Najwyżej eM Cię podstroi. Próbuj, trzymamy kciuki
auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Tak szczerze to nie wiem czy da się ją "oszukać", żeby pracowała ciągle, bo ona zatrzymuje się po jakimś tam czasie (10-15 sek, coś takiego). Do tego nie będziesz widział w ogóle tego co polerujesz + uwaga na palce. Więcej argumentów ni ma.