Znalazłem dość stary zegareczek mojego ojca z lat młodości
Jest to CYMA by SYNCHRON conguistador automatic z lat 70-tych.
Nie jest to jakaś lanserska cebula, ale ma swój klimacik
Tak sobie pomyslałem, że może zrobię mu prezent na 60 urodzinki.
W necie słyszałem o jakiś magikach na Złotej w Warszawie.
Ciekawe ile mogą krzyknąć za reanimacje???
serwisuje u nich swoje zegarki, wszystko zalezy w jakim jest stanie, ale mysle, ze za przywrocenie go do zycia i ladne wyczyszczenie zaplacisz 200-300pln. popros o wycene wpierw
auto: w planach
silnik:: 3.8...
moc: dużokm Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Skąd: Waw/Chełm
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010
O i widzę, że Cyme też serwisują więc na pewno się do nich wybiorę.
Problem jest taki, że nie chodzi o same walory estetyczne...
Zegarek po prostu nie chodzi
Nie wiem czy nie jest nakręcony czy jest uszkodzony mechanizm...
Ale ja się kompletnie na tym nie znam i nawet go nie nakręcałem, lepiej oddać do fachowca
aby obadał co i jak.
jakbys mial rolka na gwarancji za 50tys to mozesz sie udac do pieskiewicza na naprawe gwarancyjna, ale nie ze stara cyma o glownie sentymentalnej wartosci. Mi za dosc drobna naprawe prostego Zenitha wraz z obowiazkowym przegladem (choc zegarek mial przeglad pol roku wczesniej) zaspiewal 1300 w tym chyba 300zl z zaliczki utracalnej jakbym sie wycofal. Gosc nawet nie spojrzal/ spytal co jest nie tak, sprawial gburowate wrazenie i byl niemily. Do tego nie wiedziec po co oplaca jeszcze full time sekretarke i ochroniarza.
Jesli zalezy Ci na doprowadzeniu zegarka do sprawnosci a nie kompletnej renowacji, do tego sympatycznej rozmowie na temat to udaj sie do Pana Jerzego Rosiaka tel. 0600 087 594, ul. Ząbkowska 14.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010
pcs nie musisz miec Rolka za 50 tysi, wystarczy jakikolwiek Tag na gwarancji i musisz do niego jechac - mam takie samo zdanie, gosc nie jest zbyt przyjemny (ale z drugiej strony mam to gdzies, grunt zeby zrobil wszystko jak nalezy i podbil co trzeba)