auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010 Wolne obroty w clio sport
co odpowiada za wolne obroty z sporcie ph2 ? ktory czujnik? przepustnica ?
ostatnimi czasy miałem przypadki ze przy mocnym hamowaniu samochód spadał na za niskie obroty (jakby się przyduszał a nawet zdarzało mu sie zgasnąć ) i niestety na rozgrzanym motorze mam poniżej sugerowanych przez serwisówke 800 obrotów (nawet okolice 600)
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Skąd: Łódź
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010
silniczek krokowy może byc juz na wyjściu. Jak możesz to walnij do GeKo czy nie wyskakuje już błąd. U mnie też się zaczynało niewinnie aż zaczął gasnąć na każdych światłach.
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010
na początek możesz zobaczyć jak wygląda przepustnica, to możesz zrobić sam i jak będzie zasyfiona to warto ja wyczyścić. MI sie to działo o czym piszesz + jeszcze obroty falowały... wyczyściłem przepustnice i już nie gasł, ale czasem jak było zimno wolne potrafiły nie zejść po niżej 1 tysia... ale teraz jak jest ciepło nie ma problemu, nie wiem czy to kwestia temperatury, czy tego ze się wkońcu skalibrował.