Podpowiedzcie mi, jaką konfigurację powinien mieć komputer do gierek dla dziecka.
Muszę kupić coś dla kuzyna na komunię, budżet tak powiedzmy 1800 zeta (sam komp, bez windowsa, monitora).
Przyznaję, że trochę wypadłem z obiegu i nie wiem na co zwracać uwagę (jaki proc jest teraz OK, jaka karta graficzna itd.)
dla mnie sorki ale te 2 słowa dzisiaj totalnie sie wykluczają..optymalniej bedzie jak kupisz mu ps3 za 1300 lub jeszcze tanszego xboxa..
na obie konsole jest mnostwo gier, a po 3msc nie uslyszysz: "wujku wujku obraz mi skacze"...
_________________ Za mało zarabiasz, żeby być gejem..
Mysle ze kupując graty na allegro zejdziesz do poziomu jaki Cie interesuje (ja w hurtowni niestety nie jestem w stanie konkurowac z ich cenami )
wielkie dzięki, nie będę sam kupowął gratów, kupię od razu gotowy zestaw, bo nie chce mi się już samodzielnie składać. Zależało mi właśnie na podpowiedziać na temat optymalnej w tej kasie konfiguracji.
_________________ Poznań: 22,5cm
Drone Memory 5... Siara i wszystko jasne agresywność 0%
auto: Dwa sedany
silnik:: Razem 3800
moc: Razem 273km Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lut 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 08 Maj, 2010 Re: komputer do gierek
anjas napisał/a:
Podpowiedzcie mi, jaką konfigurację powinien mieć komputer do gierek dla dziecka.
Muszę kupić coś dla kuzyna na komunię, budżet tak powiedzmy 1800 zeta (sam komp, bez windowsa, monitora).
Przyznaję, że trochę wypadłem z obiegu i nie wiem na co zwracać uwagę (jaki proc jest teraz OK, jaka karta graficzna itd.)
Będę wdzięczny za podpowiedź
Do gierek najważniejsza jest karta graficzna.
Możesz oszczędzić na procesorze (zamiast Quada możesz kupic Core2Duo albo Athlona) i dysku twardym.
No i ważne jest tez jaki monitor będzie podpięty do tego kompa ?
Jak jakieś 22" z rozdzielczością full HD to będzie słabo pociągnąć gry w tej rozdzielczości, a granie na rozdzielczości innej niż natywna monitora jest trochę niewygodne