Geko co z carbo dolotem do saxofona? bo mój nibyraceland się już troche bardzo przytopił
agentczor [Usunięty]
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010
Pytanie do właścicieli sportów! Jak macie zrobiony dolot powietrza do puszki. Seria widzę przechodzi przez jakiś termostat i tyle.
Czy macie tak zrobione czy lepiej poprostu wypiąć ten termostat i poprowadzić powietrze spirorurą gdzieś ze zderzaka do puchy?
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km
agentczor napisał/a:
Pytanie do właścicieli sportów! Jak macie zrobiony dolot powietrza do puszki. Seria widzę przechodzi przez jakiś termostat i tyle.
Czy macie tak zrobione czy lepiej poprostu wypiąć ten termostat i poprowadzić powietrze spirorurą gdzieś ze zderzaka do puchy?
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km
agentczor, mowisz chyba o "zaworze akustycznym" (tym przymykającym na wejsciu. Mozna to spokojnie wywalic. Podskocz w sobote do wyrazowa to zobaczysz całą przegladówke dolotów na wlasne oczy
Opcji na dolot jest kilka ale moja rada nie przesadzaj z pojemnoscia układu bo pogorszysz dolny zakres (taka mała podpowiedz )
Dokładnie o ten zawór chodzi. Chcę zostawić seryjną puchę tylko z zimnym nawiewem.
Co do wyrazowa zostałem urządzony pracą w sobotę...
Po pracy jadę do Kr do sokoła na wymiane świec, oleju i napinacza paska osprzętu.
Ale następny termin upaleniowy to jużna bank będe i to sportem
jak było doprowadzone powietrze przy układach typu stożek, puszka ITG?
chodzi mi o doprowadzenie z zewnątrz?
jakie kolanka , rury stosowaliście do montażu?
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km
Wysłany: Czw 24 Lis, 2011
Sie zaczyna szukanie koni , rozwiązanie jest proste, ale zrobi dziure w wykresie między 2700 a 3700obr, doprowadzenie rurki do ITG trochę poprawiało sytuacje, pewnie Miniac mógłby pomóc, bo kiedyś się wypowiadał na temat średnic wlotów do boxów powietrznych, ale trzeba by się pobawić na hamowni.