ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010
grzech napisał/a:
tej blaszki nie trzeba spawac, przeciez jak wkrecisz srube to ja unieruchomisz
Też mi się tak wydaje i studiowałem to ponieważ tego nie miałem a środek był już pomalowany. I oglądając zał. J nawet na rysunku technicznym nie ma spawów i nic nie pisze że ma to być wspawane do nadwozia.
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
auto: Clio II ph3
silnik:: F4R
moc: 0_km Pomógł: 21 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Skąd: PWZ
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010
grzech napisał/a:
tej blaszki nie trzeba spawac, przeciez jak wkrecisz srube to ja unieruchomisz
Gorzej jak ją odkręcisz
ŁukaszS3 napisał/a:
Też mi się tak wydaje i studiowałem to ponieważ tego nie miałem a środek był już pomalowany. I oglądając zał. J nawet na rysunku technicznym nie ma spawów i nic nie pisze że ma to być wspawane do nadwozia.
Rysunek 253-62 z załącznika J mówi, że płytka powinna być przymocowana.
Jeśli profil mocowania pasa jest zamknięty trzeba zastosować śrubę drobnozwojową M12 o twardości 8.8. Jeśli pas mocowany jest za pomocą klamry należy użyć śruby oczkowej o takich samych parametrach. Załącznik J mówi też, że śruba powinna działać na ścinanie, nie na rozciąganie, więc otwór powinien być raczej z boku środkowego tunelu, nie od góry- przynajmniej ja to tak zrozumiałem i tak mam zrobione.
auto: .
silnik:: ,
moc: .km Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Skąd: kraków
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010
Jest sprecyzowane czy biodrowe pasy (kierowca pilot) maja być mocowane (za pomocą blachy wyżej opisanej) do tunelu?? Czy można wywiercić dziury za fotelem w podłodze ?? Tzn na tej samej wysokości na , której wkręca się kółko z przeciwnej strony(saxo)??
Widziałem też rozwiązanie mocowania góry pasów za pomocą rurki przykręconej do mocowań tylnych foteli, na szerokości samochodu. Co myślicie w tym temacie??
_________________ i feel the need the need for speed