Przyszło mi zregenerować zaciski na tył i jako że rozłożyłem je już bardzo dawno temu to teraz nie bardzo pamiętam jak złożyć. Chodzi mi głównie o dwie kwestie:
1. Prowadnice w które wchodzą śruby mocujące zacisk do belki są różne z dwóch stron, jedna ma grubszy kołnierz druga cieńszy i nie wiem która strona powinna być przy klocku a która na zewnątrz
2. Zabezpieczenie (zapinka?) taki pałąk który się wkłada gdzieś przy prowadnicy linki hamulca ręcznego nie wiem jak to zamontować.
Dodam że zdjęcie z serviceboxa za dużo nie pomaga...
powiedz jak zlozyc ten wihaister od recznego jak wpasowac tam ten klin?
odnosnie odpowieyrznika to zrob ilem tak ze rozwiercilem na M8 ale ze nie trafilem prosto to nie mam idealnie otworku na sroku i odpowietrznik nie trzymna dlatego mam zamiar zrobic tak ze wkrece srube M* przewierce ja i nagwintuje M5 i w to srubka do odpowietrzenia a ta M8 wkleje zeby nie przepuszczala zda to egzamin???
dobra wiem juz jak to poskladac
a moze ktos podpowei jak naciagnac t srube co sie na nia wkreca tloczrek zeby mozna bylo zamontowac dzwigienke od linki rrecznego? tam jest dziwny gwint a sruby raczej takiej niedobiore tzn nakretki
udalo sie wiec pisze
zeby zamontowac dzwigienke od linki recznego nalezy w jakis sposob pokonac opor tych talerzykow metalowych co dzialaja jak sprezyna ja zrobilem to na prasie srubokretem wcisnolem lekko i wsunolem dzwigienke be zprasy nie dalem rady mozna zdobyc taki przyrzad ale to bardzo ciezko
a sklada sie to w takiej kolejnosci sruba ktora wkreca sie w tloczek zakonczona jest wyzszym i nizszym rantem, wyzszy rant musi byc od strony odpowietrznia i oid te samej st musi isc tak sprezyny awygieta z drutu(jej podstawa od wyzszej srtony sryby tloiczka)
nie wiem czy cos nie spiep... jutro jeszcxze raz sprawdze bo teraz sie zastanawiam i nie wiem czy dobrze zlozylem:(