auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010
ade, No to problem polega na tym że w PL nikt nie ma narzędzi do tego. Inna sprawa że RS tuner jest na tyle tanią opcją że praktycznie zamknął wejśćie na rynek innych. No i samym urządzeniem nie da sie modyfikowac map. Można nim tylko je wgrywać i zgrywać.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010
GeKo napisał/a:
ade, No to problem polega na tym że w PL nikt nie ma narzędzi do tego. Inna sprawa że RS tuner jest na tyle tanią opcją że praktycznie zamknął wejśćie na rynek innych. No i samym urządzeniem nie da sie modyfikowac map. Można nim tylko je wgrywać i zgrywać.
no czyli co mozna zrobic za pomoca rs tuner??
toxic sobie stroil auto sam?? wiec musi byc to raczej user friendly?? wiec skoro tak, to potrzeba tylko kogos kto poprostu ma pojecie o strojeniu aut czymkolwiek i zdobyc tego rstunera??
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Skąd: Łódź
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010
Ja mam starą wersje wiec jedyne co mogłem zrobić to zapisać logi z jazdy wraz ze wskazaniami AFR'a i wysłac do obróbki. Teoretycznie mapy nie są w żaden sposob kodowane więc wystarczy jeden z wielu programow do edycji i mozna sie bawić. Nie wiem tylko jak wyglada sprawa sumy kontrolnej.
Natomiast nowa wersja ma juz opcjonalny moduł pomocniczy do samodzielnego dłubania mapy. więc mozna sie bawić na całego.