Wysłany: Wto 05 Paź, 2010 Prawo Jazdy Kat. A i C + E
Witam,
chodzi za mna od dawno zrobienie prawka na motocykl (chocby dlatego, zeby moc pozyczyc na wakacja skuter 125), ostatnio jednak pomyslalem, ze fajnie by tez bylo zrobic przy okazji C +E , troche dla fanu, troche bo moze sie kiedys przyda, troche bo moznaby ciagac lawete jakby co.
Pomyslalem, ze sam jestem troche stary i leniwy, ale jakby sie nas zebralo ze 6 osob to primo pewnie by sie dalo ponegocjowac ze szkolami jazdy, fajniej by bylo we wlasnym gronie (towarzystwo na C+E pewnie jest dziwne zazwyczaj). Ja bym sie chetnie pisal, moze jeszcze namowie wspolnika, jakby bylo jeszcze 4 chetnym to mozna dzialac. Koszt pewnie wyjdzie 2.5-3tys, ale to pewnie sie rozlozy w czasie.
Jacys potencjalni chetni? a moze ktos ma kontakty w szkolach jazdy?
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Wto 05 Paź, 2010
ja mogę tylko napisać, że to dobry pomysł, fajnie jest mieć wiele kategorii.
Tak jak napisałeś - głupie wypożyczenie na wakacjach poważniejszego jednośladu (np. skutera 125/200/250) nie jest problemem.
Poza tym mam wrażenie, że podczas kontroli na drodze policjanci inaczej (in plus oczywiście) patrzą na gościa mającego ABCE, wiele razy zdarzało mi się usłyszeć hasło "no, no, kierowca zawodowy, a przepisów nie przestrzega"