auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 Laguna 2.0 T vs Suzuki Swift (prawie s1600)
a wiec wczoraj warcajac z wieczornej imprezy ulica Modlinska w strone Tarchomina, jak to zwykle bywa o tej porze zauwazylem pelno rajdowcow i scigantow (ta ulica chyba jest do tego stworzona). Mijajac po lewej BP z McDonald a pozniej Statoil po prawej caly czas widzialem Swifta (zolty obklejony prawie jak S1600 Kosciuszki Juniora) oraz MB 124 (bez oznaczen). I tak sie ganiali po tych pasach i ganiali dopoki nie dorwalem chlopakow przy Urzedzie Gminy i BP. Niestety ten start poszedl jakos z lotnego a ze ja nie chcialem ich szybko zniechecic to jechalemm za nimi myslac sobie: "hmm Laguna umyta, kratke widac, znaczki 1.8 16V na miejscu ). I tak na kolejnych swiatlach ustawilismy sie w ten sposob ze:
lewy pas maruder
srodek: swift
prawy: ja
i skrajny prawy do skretu MB (hehe z mina pewniaka czekal jak mnie objedzie)
A wiec czekamy i czekamy i jest zielone: ja jak zwykle spozniony start lekkie mielienie i gonie w momencie kiedy wrzucalem 2 czulem znaczna przewage mocy i wiedzialem juz ze MB sie nie zmiesci a Swift narazie rowno, polowa 2ki zaczynam odjezdzac, 3 to juz chyba z dlugosc. Kulturalnie zmienilem pas na lewy (skrecalem w Mehofera) ale mysle sobie: "zrobie chlopakom Mikolaja i wylecze ich z mysli o Błędnych Rycerzach". A wiec nie skrecam tylko staje na lewym i gnam dalej w strone Jabłonnej i Legionowa. Teraz juz start przygotowany, na kazdym biegu przewaga sie wyraznie powiekszala, dojechalem do nastepnych swiatel i nawrotka do domu.
Mysle ze S1600 w swifcie nie bedize mial Wesolych Swiat
Wysłany: Pon 25 Gru, 2006
powiem tak ulica Modlinska + Laguna ze znaczkami 1.8 16V (dodatkowo firmowa wlepa i klatka) robia swoje. Kazdy chce sie scigac, a w 80 wyniki jest taki sam. Ostatnio nawet odegralem sie na Avalonie ale nie byl to ten sam V6
KriSSo [Usunięty]
Wysłany: Wto 26 Gru, 2006
Bad-i napisał/a:
Laguna ze znaczkami 1.8 16V (dodatkowo firmowa wlepa i klatka) robia swoje
Ale Badi, hm .. to Laguna, nawet 2.0 T coś tam w ogóle jeździ ? Wydawało mi się, że to w miarę sobie sprawnie te 160-180 po autostradzie można pomykać (bo 1,8 to porażka) i tyle. A tu jakiekolwiek kile można robić laguną ? Nawet wersja V6 sprawiała wrażenie przymuła.
Wysłany: Śro 27 Gru, 2006
KriSSo napisał/a:
Bad-i napisał/a:
Laguna ze znaczkami 1.8 16V (dodatkowo firmowa wlepa i klatka) robia swoje
Ale Badi, hm .. to Laguna, nawet 2.0 T coś tam w ogóle jeździ ? Wydawało mi się, że to w miarę sobie sprawnie te 160-180 po autostradzie można pomykać (bo 1,8 to porażka) i tyle. A tu jakiekolwiek kile można robić laguną ? Nawet wersja V6 sprawiała wrażenie przymuła.
KriSSo - jezeli chodzi o spokojne podrozowanie na autostradzie to ja bez zadnych problemow rozpedzilem ja do 220 km/h (ale mysle ze 200 to taka spokojna i rozsadna predkosc). Jezeli chodzi natomiast o killowanie to Laguna bardzo fajnie przyspiesza (0-100 w 8,6 katalogowo). Dlatego maja znaczki od 1.8 16V bardzo fajnie leczysz takie auta jak Pasatty 1.8 T (starsza buda), Vectry CDCIV6, Mondeo TDCI, itd itd , albo dla przykladu Avensisy (dodam ze byl to D4D 180 KM )) ) - niestety w czasiet tego wczorajszego killa objechal nas Seat Leon z wlepa Seat Racing [/b]