Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Clio Sport vs Golf V 2.0 FSI
Autor Wiadomość

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Wysłany: Czw 28 Gru, 2006   Clio Sport vs Golf V 2.0 FSI

Guten Abend meine Freunde aus der Hothatch Gemeinde!

Około godziny 22 wyciągnąłem moją strzałę by trochę pouczyć się auta i przetestować nowy wydech by Reanult Sport,N-gruppe. Jako, że w bocznych drogach panowała szklanka, a ja chciałem skontrolować przyśpieszenia, wybujałem się na głóne drogi. Dojechałem do Żor i wskoczyłem na Wisłostradę w kierunku Katowic. Po paru km jarania się razem z ziomem-pasażerem dźwiękiem wydechu (naprawdę masakra, danke Onkel Saxorulez), nastąpił czas na powrót.

Jako, że trasa ma 2 pasy w jedną stronę i barierki, poczekałem na skrzyżowanko, ostre zchamowanko, erste gang, nawrót, wyprost kół i pod jego koniec volle kanne but do dechy :D Szybki łuk zł 1,80 gr i na prostej cały czas 2 złote. Gdzieś nie cały km przed światłami w Żorach zwolniłem do złotego 20 groszy. Na lewym pasie coś jedzie wolniutko, myśląc, że nie trzeba świecić, bo zjedzie widząc ksenona podjechałem blisko. Ładny golfik V 2.0 FSI, zderzaki w kolorze nadwozia, alum 16, generalnie może się podobać :P
Jako, że coś nie chciał zjechać, pociągnąłem z lasera i golf FIK na prawy pas. Minąłem go i lajtowo hundert km/h lecę ku światłom. Nagle VW z powrotem na lewy, atak na mój tyłek (bez skojarzeń if You're Homo) i świeci z długich. Ja przepisowo jeb w hamulec, on na prawy i but. U mnie 3 na niskich obrotach, ale pełny gaz i mu odjechałem.

Stajemy na czerwonym, każdy ma przed sobą furę. Ja szybka w dół i chciałem się kulutralnie spytać kolunia czemu tyle agresji. On twardo pysk przed siebie, za to jego disco-blond-dziwex( w V chyba w seryjnym wyposażeniu) luka na PANÓW, ze wzrokiem znanym z takich fimów jak np " Heisse Anal, schnelle Muschi". Zielone, myślałem, że nasz amator oszczędnych benzynowców na 98 z Wolfsburga da luz, a jedna nie.

Fura przed nim poszła szybciej, on pełen but, agresywnie między autami, ja ein gang runter i za nim. Widać było, że cisnął ile Hitlerowska fabryka dała, sport obok i generalnie wbijając 3 bieg po prostu przeleciałem obok niego. To jednak ma 150 koni i myślałem, że lata o wiele lepiej. Oczywiście znowu wjechałem przed niego i tym razem delikatnie schamowałem, on już bez chęci do sćigania.

Chciałem dodać, że nie mam nic do niemców( władam dość nieźle ich językiem i niby mam tam jakieś hakenkrojce we krwi) jak i do golfów. Ale chyba mam pecha, że zawsze w golfie spotykam buraków, może u mnie w okolicy tak dziwnie.

Gute nacht, schlaft gut...
Ostatnio zmieniony przez Marek23 Czw 28 Gru, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

zowa
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Gru, 2006   

kilim go !!!! :D nie bales sie ze w Żorach kolo komisow beda stac niebiescy :D :D :D i za to dodatkowy plus :D

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

auto: Saxo VTS
silnik:: 1,6 16V
moc: 145km

zowa napisał/a:
nie bales sie ze w Żorach kolo komisow beda stac niebiescy

no i na wlocie do Zor od Katowicuf jest fotoradar, ale sam nie wiem czy to dziala czy nie

kill fajny,choc przeciwnik troche za slaby ;)

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km

Gratulacje . Kill zawodowy.

Moze dasz tez innym posluchac jak chodzi furka z gratkami Renault Sport ??

Byłes juz na hamowni ??

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
moc: 260,km

a ja tak odnosnie logistyki, na ktorym pasie jechaliscie skoro non stop na lewy ktos uciekal ?? :562:

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

Bad-i już poprawiłem, źle opisałem sorry...

FreeMan co do osiągów to ciężko powiedzieć, może skoczę na hamownię i będzie wiaomo. Co do dźwięku to jest mistrzoswki, czegoś takiego jeszcze nie słyszałem... Może coś wrzucę na forum. Kompa Reanult Sport nie włożyłem, bo jak na wąski krętym otwieram to mam respekt do fury trochę z nią walczę. Dopiero po zimie założę, wtedy może być grubo :D

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

Marek opis piekny! Fotoradar z tego co wiem to nie działa! A koło komisów też ich dawno nie widziałem!

JIMEK
[Usunięty]

kurde caly czas czytalem i nie wiem czemu myslalem ze to golf V ale z malym t przed FSI... Tak czytam czytam ze przejechales obok 200KM i se mysle ze chyba przeoczylem wiecej modow niz tylko wydech :D no nic, fajnie ze clio znaczaco szybsze ale walenia dlugimi nigdy nie pochwalalem i mimo ze naprawde ostatnie auto ktore mi siedzialo na dupie o SLR to sam nigdy tak nie robie. Jak sie da to objezdzam dookola. Jesli to nie dziala to siedze na tylku normalnym xenonem, a jak to tez nie i nie ma jak przejechac to ewentualnie lewy kierunek... nie dziwie sie ze ci dlugimi oddal, sam go sprowokowales... W sumie szkoda ze nie to nie bylo TFSI bys mial trudniej :D heheh
zartuje sobie tylko, i gratuluje! :D

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

w sobote wieczor na gierkowce tez mi kolo walil ksenonem, niestety s klasa nowa, zjechalem kulturalnie i planowalem zemste, w koncu przelecialem kolo niego ale przy 2 zlotych przestalem przyspieszac zadowolony z siebie. Radosc trwala minute bo mesio smignal mnie z predkoscia swiatla i pewnie mniej go trzeslo przy tych 2.5 niz mnie przy 1.5. Coz clio to nie jest pozeracz autostrad.

No i gratsy za golfa!

ten wydech, ktory brzmi oblednie to sie nadaje na codzien czy niekoniecznie? i czy jest z katem czy bez? I czy rurka schowana pod zderzakiem jak seria? i ..

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

rurka pod zderzakiem schowana jak seria, mozę być z katem (od kolektora) lub bez (czyli od samego kata...)

a co do jazdy na codzien to nie odpowiem.

.....action speaks louder than words....

zowa
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006   

Niemy napisał/a:
zowa napisał/a:
nie bales sie ze w Żorach kolo komisow beda stac niebiescy

no i na wlocie do Zor od Katowicuf jest fotoradar, ale sam nie wiem czy to dziala czy nie

kill fajny,choc przeciwnik troche za slaby ;)
fooradar juz przetestowany ze nie dziala :D jezdze czesto dojastrzebia ta droga :) on jest jakies 4km przed zorami :) a nastepny przed swiatlami w pawlowicach ale taki maly OT :)

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

Jimek,hehe z V gti mógłbym mieć ciężko, jak kiedyś spotkam to spróbuję. Co do świecenia długimi, to jeśli jest noc, autostrada jest pusta, a ja mam 2 złote na budziku, to widząc wolny pojazd na lewym świecę już z daleka. Po to jest prawy pas, żeby nim jechać, lewy by wyprzedzać. Nie świecę jak idiota kiedy jedzie parę aut lewym i np wyprzedzają. Golfik jednak jechał na pustej drodze lewym i do lusterka patrzył raz na 10 minut...

Freeman, średnica rury jest duża, Według mnie wydech nie nadaje się do codziennej jazdy... Naprawdę dźwięk jest przemistrzowski, dużo osób mówi, że kojarzy im się z F1, ale... wczoraj jechałem z koleżanką z Katowic do Krakowa i nawet przy małych prędkościach ciężko się nam rozmawiało. Ja mam drugi samochód, więc się jaram, ale jakby miał tylko clio to bym się zastanawiał... choć pewno i tak bym go kupił :P , jest zajebisty.

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

Marek kiedy wpadniesz sie pochwalić? :D

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
moc: 260,km

Wysłany: Sob 30 Gru, 2006   

jeden ptak = trzeba sie sprawdzic, moim zdaniem GTI wcale tak nie lata

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

Wysłany: Nie 31 Gru, 2006   

nie prawda Golf GTI lata :)

.....action speaks louder than words....

Odpowiedz do tematu