Wysłany: Śro 27 Gru, 2006 LA CUCARACHA - to po hiszpansku KARALUCH
to jest karaluch:
lotus exige.
pamietacie zdjecia w napotkanym na ulicy? to jego mlodszy brat - elise:
no wiec napotkalem go znowu :DDDDDD
ale tym razem dosiadlem brutala!
wiec przypominajac:
Lotus Elise
125koni i z uwagi na wage 5.6 do setki.
Wersja exige ma okolo 200 i 4.4 do 100 (tyle co evo fq340) a na torze TG byl w pierwszj dziesiatce z palcem w dupsku.
no wiec tak. Najpierw jestem pasazerem. Po 30min wgramolilem sie do kabiny. Wlasciwie wpelzlem. Nie jestem w stanie tego opisac. Jedno jest pewne - jesli chcesz fajnie wygladac przed np. klubem do zaraz po tym jak podjedziesz, popros wszyskich zeby zamkneli oczeta na chwile i jak juz bedziesz w pozycji wyprostowanej zarzadz ich ponowne otwarcie. Nie wspomne o tym ze uszy tez powinny zatkac bo Twoja dziewczyna bedzie bluzgac jak szewc. Usiadlem. Przed kierowca zapalilo sie strasznie dresiarskie podswietlenie zegarow. Ale nie narzekam bo zaraz za moim uchem ze snu budzi sie do zycia 125 koni. Na chwile o tej wartosci zapomnialem i myslalem ze 300! Wyjezdzamy z parkingu bokiem (RWD). glosno, twardo, spartansko. Auto nie ma kontroli trakcji ani ABSu. Dywaniki i zaslonki od slonca sa w opcji wiec ich tez nie ma. Po huj Jakis nawiew jest. Ogolnie pokrywka dachu zamknieta, widocznosc zero. oprocz trakcji nie zauwazam jednak wielkich roznic w mocy. przy malych predkosciach lepiej ciagnie ale nie duzo. Przy wyzszych chyba tak samo albo nawet gorzej. Dobra, zatrzymalismy sie zeby sie zmienic. Wygramolilem sie jakos na zewnatrz, auto mi siega do kolan i myslalem ze juz wsiadanie bylo trudne ale dodajcie sobie jeszcze teraz kierownice (!) No nic siedze. Fotel sie reguluje. WOw. Mozna nim podjechac do przodu i tylu, super Ruszam szarpiac bo to wszystko dziwnie dziala tak sterylnie i twardo po chwili sie przyzwyczajam... Ogolnie auto niby latwo sie prowadzi w lekkim poslizgu ale podobno godzine wczesniej jak prowadzil moj terazniejszy pasazej to zaliczyl 180° przyspieszajac po prostej. Jednak jesli sie umie jezdzic to mozna tym autem naprawde niezle rzeczy wyczyniac.
ogolnie to tak -
-straszny tatar (surowizna)
-genialny na drugie auto
-do zabawy mistrzostwo swiata
Autko jest do sprzedania za 115tysi.
sorry ze tak chaotycznie opisalem ale juz mi czacha dymi od pisania tego i killa... moze potem cos dopisze. Ogolnie tak jak teraz to czytam to zapomnialem dodac wielu plusow ktore uznaje ze wiaza sie z osiagami. Super jedzi, szybko i duzo fanu... naprawde, i duzo duzo frajdy. Jakby zdjac daszek to juz w ogole...
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Śro 27 Gru, 2006
Chociaż na tylną kanape byś mnie zabrał i przewiózł o człowieku men ale fura jeden z niewielu szybko wyglądajacych lansiastych samochodów który mi się podoba.
Domyślam się że szybki na korbke, jakieś wygłuszenia w tym aucie istnieją czy blacha żywcem ukazana oczom kierowcy ?
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Zewnetrznie speedster bardziej mi podchodzi
Jednak Lotus to Lotus, w towarzystwie jak powiesz ze masz Lotusa to 3/4 lasek twoje,
jak powiesz że masz opla to zainteresują się te które niemają kasy na taxówke do domu...
mi sie ta fura zajeb.iscie podoba, mala,narowista, szybka i zero tluszczu! lubie takie
musi byc naprawde duzo fajdy z jazdy
tez bym sie tym przejechal ,zazdroszcze :564:
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
a ja zupelnie nie wiem (nawet w przyblizeniu) jak takie cos sie porusza i z samej ciekowosci (bo nie wiem czy z przyjemnoscia) wsiadlbym do srodka. nie mam zadnych doswiadczen z jazdy samochodem RWD wiec pewnie zawinalbym sie na latarni jak garwolinscy policjanci ale w zyciu trzeba sprobowac wszystkiego wiec moze.. ktoregos dnia bede mial ta przyjemnosc i przejade sie np M5.. albo tym gowienkiem
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.