Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
"świeżak" prosi o akceptację i pomoc w podjęciu de
Autor Wiadomość

sosna8
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Sty, 2007   "świeżak" prosi o akceptację i pomoc w podjęciu de

Witam wszystkich
Jestem sosna i jeżdżę Ładą Samarą 1,5 '93...tak wiem... :573:
Wasze forum polecił mi mój dobry ziomek z żółtego punto JAKARTI (pozdro Kuba)
Powiedział że wasze forum poswięcone jest hatchbackomale...no własnie. Mimo że teoretycznie teraz należe do grona posiadaczy hatchbacków to planuje zmienic ten stan rzeczy w najbliższym czasie. Mianowicie chce kupic Renault Laguna 2,2dci 2001/2002.
Myśle o tym aucie ponieważ musze wyzbyc sie młodzienczych zapałow na jazde "sportowym" autem ze wzgledu na to że to auto ma mi starczyc na 5lat (mam nadzieje ze nie dluzej) no a w tym czasie najprawdopodobniej zmieni się mój stan cywilny pewnie pojawia sie dzieci. Stąd tez nie moge podjąc samolubnej decyzji i wybór padł na rodzinne auto ale z wydaje mi sie silniczkiem pozwalającym poszalec szczególnie gdy sie go zchipuje (180KM i 360Nm). Jednoczesnie bedzie to auto w miare oszczędne.
Nie wiem natomiast nic na temat kosztów eksploatacji tego auta i jego niezawodnosci.
Powszechnie laguna kojarzona jest jako auto które sie pieprzy ale czy jest to prawda?
Moze ktos z was ma lagune w domu i moze sie ze mna podzilic jakimis informacjami albo moze ktos z was pracuje w firmie renault i ma potezna wiedze na temat tych aut i zechce sie nia ze mna podzielic.
Chodzi mi mianowicie o takie informacje jak:
-na co trzeba zwrocic uwage przy zakupie tego auta
-co lubi sie pieprzyc w tym aucie
-jak przedstawiaja sie koszty eksploatacji tego auta w porownaniu z innymi autami

Wazna sprawa jest rowniez to ze planuje to auto sprowadzic z zagranicy. Wydaje mie sie ze np. auto z niemiec firmowe z przebiegiem 150tys. jest lepszym rozwiazaniem niz auto z Polski z przebiegiem 100tys. Wiadomo tam jezdzilo głownie po autostradach a u nas po dziurach. No i kultura i kompetencja serwisów jest wyższa na zachodzie. Co myslicie o takim punkcie widzenia?

W zwiazku z tym moze ktos z was zna dobra firme sprowadzajaco auta do polski albo moze ktos z was prywatnie sie tym zajmuje?

Z gory dzieki za odpowiedzi i mam nadzieje ze nie zignorujecie mojego postu. Mam nadzieje rowniez ze przyjmiecie mnie do forum. Z checia wypowiem sie na temat o ktorym mam pojecie a i poslucham innych...nauki nigdy za wiele

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Gotti 
citizen
Dziecko Dobrobytu

auto: Czarne
silnik:: M135i
moc: 320km

Wysłany: Czw 04 Sty, 2007   

Chyba nie ma tego w Twoim poście albo niedoczytałem bo uczę się do sesji.... Auto musi być całe czy może być lekko uszkodzone? Jeśli tak to jakie uszkodzenia są dopuszczalne?

BaRtO_206GT 
wiosna lato jesień zima

auto: 206GT
silnik:: EW12J4
moc: xxxkm

A w jakim przedziale cenowym musisz sie zmiescic??? ja mam dostep do samochod sprowadzanych ze Szwajcarii i z tego co pamietam byla Laugna 2.2 dci 2003 rok bodajze! jak cos to pisz na PW...

P.S. A tak poza tym to witam!

sosna8
[Usunięty]

wolalbym cale
ale moze byc uszkodzone tylko w niewielkim stopniu tak zeby nie jezdzic 4-sladem

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km

siema piotrus :D moj kolega jest bardzo niesmialy ale tak naprawde jest gejkiem tak jak my wszyscy wiec pomozcie mu prosze jak najlepiej potraficie - i ja wam tez za to dziekuje :*

a tu sosna masz akurat swiezutka dyskusje o podobnym aucie - http://forum.hothatch.org...079d980a0#37279

sosna8
[Usunięty]

Powiem szczerze że budżet mam ograniczony
Chce sie zmiescic w 7000 Euro. Oglądam auta na autoscout24.de czy mobile.de i tam nawet za 6000eurosow mozna taka lagune znalesc tylo ze nie wiem czy np. foto jest real no i czy auto jest z jakims defektem

szymlorek 
ide na marsz samotnych kobiet

auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km

Witamy witamy :!:
Co do laguny to mam w domku więc cośtam wiem- patrz temat rudeckiego ;)
jak chcesz się dowiedzieć jakiś szczegółów odnośnie auta jakrównież ściągnięcia takowego od naszych zachodnich sąsiadów to pisz ew na PW czy gg 4179347

Tutaj napisze tylko że generalnie silnik 2.2 dCi ma nienajlepszą opinie wśród użytkowników Lagun z takim motorem i nie tylko przynajmniej wśród kilku posiadaczy z którymi miałem do czynienia i troche czytając w sieci i nie tylko..
Pomocny może być także klub laguny gdzie cośtam można sie dowiedzieć na temat tego auta :) http://renaultlaguna.pl/forum/

Pozdrawiam
Tomek :)

sosna8
[Usunięty]

dzieki barto_206gt odezwe sie do ciebie- podaj mi swoje gg jak masz
dzieki tomek do ciebie tez sie odezwe

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
moc: 201km

a mnie dlaczego nie dziekujesz?

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km

Witam

a teraz do sedna...

Pracuje w renault od 4 lat, objezdzilem juz troche Lagun i przez nasz serwis tez sie ich troche przewinelo... moge powiedziec tak. Jezeli chcesz sobie kupic "problem" to kup Lagune 2001/2002, a jak chcesz miec "duzy problem" to kup sobie w silniku 2.2 dci.

Po pierwsze silnik jest sporo za ciezki do tego samochod. Duzo gorzej sie prowadzi niz np z 1.9 dci.
Po drugie nie slyszalem zeby ktorys trzymal paramtery 150KM. (zwykle maja po 140)
Po trzecie silnik bardzo zawodny, psuje sie w nim praktycznie wszystko ( dopiero od 2004r stal sie lepszy)
Po czwarte pali jak smok (10l na 100km to norma)
Po piate porozmawiaj z ludzmi od chiptuningu - 180KM to teoria, ciezko sie go modyfikuje.
Po szóste duzo drozsze czesci niz do 1.9dCi.

Reasumujac, nawet wrogowi by nie zyczyl Lalki z tych lat a juz napewno nie z tym silnikiem.

Polecam za to 1.9 dCi 120KM od 2003r w góre... i z tego spokojnie bedziesz mial 150KM po chipie.

sosna8
[Usunięty]

Kuba tobie to już dziekowałem że mnie namówiłeś do korzystania z tego rorum ale teraz musze podziekowac podwojnie bo blyskawicznie otrzymalem pomoc :564:

zajebiste forum i zajebisci ludzie

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

No i tym sposobem koledze zniknał problem :D Już wie że alguny kupowac nie powienien :D

Gotti 
citizen
Dziecko Dobrobytu

auto: Czarne
silnik:: M135i
moc: 320km

bo sami geje, dlatego tak tu cieplutko i serdecznie ;)

j/k

sosna8
[Usunięty]

kurcze freeman to zes mi narobil metliku w glowie

Silniczek 2,2 dci kusi bardzo...
a jak w porownaniu do 1,9 dci
ten 1,9 dci radzi sobie z tym autem w koncu wazy prawie 1,5tony
no i nawet ten 1,9dci z 2001/2002 to nie jest dobry wybór?
a co oprocz silnika lubi sie popierniczyc z tym autem?

moze masz numer gg. Z checia bym ci pozawracal glowe jakby Ci to nie przeszkadzalo

Rudello 
Nazywam się Bond...

auto: clio sport
moc: 171km

FreeMan nie lubisz mnie czy jak??!! ;)
do sedna
a nowa Lala 2.0DCI a benzyna 2.0 135?

Odpowiedz do tematu