Honda Civic ED7 1.6 16V d16z2 !
Auto posiadam juz prawie 2,5 roku i jestem z niego bardzo zadowolony !
W ciągłej eksploatacji ! Lać paliwo, jeździć, wymieniać olej i filtry na czas
Jak go kupiłem miał 220 tys. Chwile później wydmuchało uszczelke pod głowicą i poszedł większy remont silnika. Obecnie 244 tys. nie dymi ! nie je oleju ! pali na dotyk ! Jeźdzony na Castrolu EDGE Sport 10W60 (syntetyk) zmieniany był już 3 razy(co 7-8 tys.) Buda zdrowa ! została pomalowana na Taffete white z palety Hondy a dach w czarną perłe. Wnętrze kąpletne nic nigdzie nie brakuje, wszystko działa. Dywan przerobiony na „TypeR” czyli czerwony.
EDek siedzi na zawiasie TaTechnix (amortyzatory i sprężyny) twardo ! nisko ! paragonik do wglądu jak na pozostałe częsci wymienione poniżej
Auto użytkowane z głową ! Nie pałowany na zimnym silniku !
Jeżeli szukasz auta które mało pali (500 kilometrów po mieście na całym baku (40 litrów)) to ten model jest właśnie dla Ciebie !
remont silnika przy 224 tys. (Maj 2009):
-obróbka głowicy (planowanie, wymiana prowadnic zaworów, uszczelniaczy,) wszystko z robione w AutoSzlifie ! 600zł
-uszczelka pod głowicą 100zł
-uszczelka pokrywy zaworów 30zł
-uszczelka miski olejowej 30zł
-uszczelka kolektora ssącego35zł
-uszczelka kolektora wydechowego 25zł
-kompletny rozrząd z pompą wody 400zł
-kopułke 35 zł
-palec 15 zł
-świece NGK 60 zł
-kable zapłonowe 120zł
-pierścienie 100zł
-dodatkowo w tym samym czasie wleciał:
-kolektor ssący z d16z6 rozwiercony na 64mm 250zł
-przepustnica z h22a 150zł
-listwa paliwowa z d14 30zł
-nowa szyba przednia (Wrzesień 2009) (starą ostrzelał mi sąsiad z wiatrówki) 300zł
-akumulator Centra (Wrzesien 2009) 200zł
-wymiana skrzyni biegów (Wrzesień 2009) kupiona od miśkaemeryta 280zł
-kompletne sprzęgło EXEDY (Wrzesień 2009) 550zł
-olej do skrzyni MTF Honda (Wrzesień 2009) 120zł
-prawy przegub (Wrzesień 2009) 120zł
tarcze kiedyś kupiłem jakieś najtańsze i poprostu juz nie dały rady a świece z tego co wiem to się wymienia co 30 tys ? Janmor to nie jest dobry kabel więc nie ma się co dziwić że do wymiany