auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Czw 25 Lis, 2010
to ja sie podepne, mam teraz w zimoweczce ET25 i sa troche w srodku te felunki, co jest zrozumiałe? Czy jest opacja kupienia jakis tanich dystansów (pewnie z 10mm) i tanich srub czy tylko jakies markowe? chodzi jedynie o aspekt wizualny, zeby troszke ta felge wyciagnac na zewnatrz.. ale nie chce płacic za 4 dystanse i 16 srub x razy wiecej niz kosztowały felgi, mozna cos dobrac takiego, nie wiem, dystanse od malucha i sruby od kij wie czego, czy tlyko zestaw za pare stowek.. Ktos kiedys cos pisał (Janusz)o jakiś dystansach od poloneza tylko nie wiem czy to była przenosnia czy własnie sposob na tani dystans? ?
auto: Citroen Saxo
silnik:: 1.6 16v
moc: 120km Pomógł: 5 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Skąd: Kraków
Komplet dystansów 20 mm do citroena/peugeota można kupić za 200 zł. Śruby to też nie jest jakiś wielki koszt. Cena samego materiału jest podobna więc nie opłaca się samemu toczyć. Inne opcje tzn. stalowe albo bez pierścienia centrującego IMHO nie wchodzą w grę.
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
ale chyba cos januszku pisałeś raz o dystansie z poloneza, albo o czym w podobnym stylu.. moze to była jakas przenosnia czy cos, mniejsza o wiekszosc.. w sumie chyba na hode ktos przedaje 15mm i 20mm ale to raczej za duzo dla mnie
Dystanse od Poloneza maja 5mm grubosci, są stalowe i nie maja kołnierza. Był to tani patent do CC i Sejów. Musze sprawdzic jaki maja otwór centralny.Jeśli mniejszy niż w PSA, to można przetoczyć i dodatkowo zmienic rozsaw śrub, bo fiat ma 4x98, a PSA 4x108
misiek86electro - a jak ci się auto prowadzi jak masz szerszy tył niz przód? Bo wg. mnie powinno sie prowadzic bardzo źle. Próbowałem tak jeździc i auto bylo cholernie podsterowne!
Przem_106, jest calkiem sporo samochodow ktore w serii sa szersze z tylu niz z przodu i mowie to o FWD: VW polo czy chociazby moj ex Colt gti i o ile o polo wiem nie za wiele jezeli chodzi o dynamiczna jazde po zakretach to colt dawal rade jak malo ktore fwd. a tak nawiasem mowiac to saxo w serii jest 8cm szersze z przodu wiec przy takim konfigu jak mial misiek i tak bylo szerzej z przodu CHRZANEK, jasna sprawa... nie raz mialem dystanse i to w roznych opcjach misiek86electro, ale 15 czy 14??