auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Pon 20 Gru, 2010
Barejka napisał/a:
Ja nie wiem, mozesz mi powiedziec nie ukrywam ze tak na 10% jestem zainteresowany
Tylko pamietaj, jesli dobrze zrozumiałem posty z wczesniejszej strony, to nie jest tak kolorowo, ze sciagniesz pokrywy, wycigniesz serie wałki i włozysz te.. sa chyba za ostre po seryjny osprzet głowicy, przynajmniej tak mi sie wydaje, jesli sie myle to mnie poprawcie bo tez mnie to interesuje
Ostatnio zmieniony przez jarek-malopolska Pon 20 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
jarek-malopolska, Barejka,
w serii to one się nie sprawdzą, oczywiście można zaryzykować ale obawiam się że niestety przebieg jak i wartość mocy max nie będą satysfakcjonujące. Obstawiam że jakieś 140KM jest na seryjnym silniku do zrobienia.
Wałki te nie są może mega hardcorami ale wymagają:
- poprawek w głowicy
- wydechu
- dolotu
- przeprogramowania ECU, świni lub SA
W kwestii osprzętu wałki te potrzebują:
kompletu sprężynek
kompletu talerzyków
Mogą chodzić zarówno z 4P jak i seryjną przepustnicą - moce maks jakie uważam zę na nich są do zrobienia to okolice 180-185KM na 4P a zakres pracy to 3000rpm +
Napisałem 3000 rpm+ bo po pierwsze jesteśmy ograniczeni hydraulicznymi popychaczami wiec kręcić wyżej niż 7500-7800 bym nie polecał, zasadniczo górny limit obrotów można sobie przesuwać o jakieś 1000 rpm ustawiając wałki.
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
saxorulez napisał/a:
W kwestii osprzętu wałki te potrzebują:
kompletu sprężynek
kompletu talerzyków
Rozumiem, ze Badiusz sprzedaje same włeczki.. Wobec tego ile trzeba przeznaczy na komlet talerzyków i sprezynek zeby to moc zastosowac w aucie? Domyślam sie ze kupinie talerzyków i sprezynek w uzywce jest ciezkie o ile wogole mozliwe wiec pytam o kompletu nowych.. moze byc na PeWu z góry dziekuje serdecznie za odpowiedz