ok. dzowniłem i wstępnie umówiłem się na styczeń. mam jednak pytanie do osób w temacie. czy nie lepiej wejść do ak polskiego? - pytam dla znajomego przez pryzmat potencjalnej możliwości startu w barbórce z R1 tylko. wg. regulaminu kwestia ta jest uznaniowa. pytanie - jakie za i przeciw ak-polskiego vs inne automobilkluby ?
a jak w ogóle jest z załatwieniem wszystkich formalności do licencji ? najpierw trzeba zrobić badania i dopiero egzamin, czy można go wcześniej zrobić a badania donieść ?
auto: 106 GTi/Espace
silnik:: 1.6/2.0
moc: 130/140km Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Mar 2008 Skąd: Krk
Wysłany: Pią 14 Sty, 2011
Jaco napisał/a:
Hmm ja jak robiłem R2 to musiałem pierwsze badania porobić, wniosek od lekarza "sportowego" + psychotesty i dopiero na egzamin..
oficjalnie chyba tak powinno być, ale że ja miałem wszystko na wariackich papierach to było odwrotnie, to zależy czy się będą czepiać czy nie, kwestia do dogadania
Jeżeli chodzi o AK Polski to wiesz ... najbogatszy AK w PL w sumie dbają o swoich zawodników ale również wymagają, są oczywiscie przywileje takie jak Barbórka .... a AK Centrum 1 zawodnik został tylko dopuszczony więc jak nastawiasz się na Barbare 2011 to nie zapisuj sie do AK Centrum .... wojna TRWA niestety miedzy Witkiem a AK Polskim, neutralnie jest AK Rzemieślnik lub Królewski
Nie nastawiał bym się również na jakieś specjalne traktowanie jezeli chodzi o egz. na licencje trzeba wykuć i zdać, chlopaki się specjalnie prznosili do Centrum, żeby zdawać egz. a poźniej uciekali i Witek też się wkurwił, bo chlapali gębą że da sie załatwić licencje szybko i bez problemu. Ponadto kilka osób poszło do AK Polskiego w zeszłym roku i np do dziś nie maja Licencji.
auto: 106 GTi/Espace
silnik:: 1.6/2.0
moc: 130/140km Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Mar 2008 Skąd: Krk
Wysłany: Sob 15 Sty, 2011
Marcel ale nie podejrzewam, że Tomact będzie chciał sie kulać do Wawy na egzaminy albo w Wawie do automobiklubu zapisywać ... choć ja tam nie wiem, niech sie sam wypowie, jak był barbórkę oglądać to może się napalił chłopak