Jako, że to jedno z niewielu, jak nie jedyne w Polsce forum eksperckie to zapytam:
chcę alusy do accorda, felga niejakiej znanej troszkę firmy Borbet. Ilość śrub sie zgadza - 4x114,3, ET40 też powinno pasować, ale kolo nie wie jaki mają otwór centrujący....
Podobno do Accorda VI gen. (2001 rok mój) powinno być 64,1, kolo mi odpisał, że "otwór ma 5 cm od zewnętrznej, a 7 od wewnętrznej strony"...
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Czw 20 Sty, 2011
Cytat:
też to wygooglałem, ale wolałem mieć klepnięcie eksperta....
kurcze, no jak wszyscy piszą ze tak maja, to raczej tak będzie, nie pojawiają się sprzeczne informacje tylko wszędzie powielona jest ta sama będzie pasiło
P.S przypomniało mi się ze mamy tu dwóch ekspertów od takiej preludy, to Anjas i Mikan
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
PiTT napisał/a:
wg. konfiguratora Borbetowego jedak większy otwór 72,5
Achse Grösse ET Lochkreis ML
VuH 7.0x16 42.0 4 x 114.3 72.5
Ta tyle ze jak gość je miał w preludzie to musiał mieć taki jak am preluda inaczej by waliło w czasie jazdy. Pewnie ma pierścienie centrujące i nawet nie wie
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Janusz, przecież Pitt to właśnie napisał
Sprawdziłem i też mi wychodzi, że 64.1mm.
Zrób tak - zmotywuj gościa przez telefon niech możliwie dokładnie to zmierzy. Różnica między 64.1 a 72.5 jest na tyle duża, że zakładając jego średnią sprawność intelektualną/manualną wynik będzie zerojedynkowy.
momento
jak jest otwór centrujący 72.5 w aucie to przecież nie wejdzie felga z mniejszym otworem, chyba że była rozwiercana
ziom co TY palisz?? jak felga ma otwór 72.5 a samochod ma 64.. to dajesz pierścień centrujący
heheh to napisałem przecież
ale jest też opcja odwrotna
co jeśli felga ma za mały otwór? ajjjj?
tutaj jak widać wszystko jest cacy, 72.5 tak ma chyba większość japońców
rabarbar [Usunięty]
felgi z preludy mają 72,5,wiem bo miałem(felgi nie prelude)