auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Pią 21 Sty, 2011
Walle napisał/a:
Pitex, a nie 64,1.....? Karwa już nic nie rozumiem z Waszych wywodów....
podsumowujac... google Twierdzi ze zarówno twój accord jak i ta preluda macie otwór centrujacy 64.1.. natomiast Pitt i Rabarbar twierdza ze acoord i prelude ma 72.
Wniosek jest taki ze nie zależnie od tego kto am racje, jak na razie wychodzi ze preluda i accord ma taka sama średnice.... tyle ze nie wiadomo jaka
auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Wysłany: Śro 06 Kwi, 2011
Jaką karwa średnicę otworu centrującego mają OZ Superturismo w 7"x16" 4x100 ET 37? Nigdzie za cholerę nie mogę znaleźć tej wartości. Oficjalna strona OZ milczy na ten temat. Na allegro też jest trochę tego szajsu,ale nikt nie wspomina o średnicy a jak juz zapytałem kilku sprzedających to wartości wahały się od 64mm do ponad 70mm.
auto: Renault Clio
silnik:: 1.8 16V
moc: 136km Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Skąd: Kraków
Ja mam Superturismo do Clio z pierścieniami ale nie wiem dokładnie ile bo to koleś mi w sklepie dobierał pierścienie . Ale bardzo możliwe że będzie to 64mm bo pierścień nie jest gruby.
Z tego co czytałem gdzieś na necie to Superturismo są z dwoma rozmiarami otworów centrujących. Coś powyżej 60mm i 70mm. Nie mam suwmiarki żeby przemierzyć ten otwór.
auto: AP1
silnik:: F20C
moc: 240km Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Skąd: Warszawa
Rasputin napisał/a:
Jaką karwa średnicę otworu centrującego mają OZ Superturismo w 7"x16" 4x100 ET 37? Nigdzie za cholerę nie mogę znaleźć tej wartości. Oficjalna strona OZ milczy na ten temat. Na allegro też jest trochę tego szajsu,ale nikt nie wspomina o średnicy a jak juz zapytałem kilku sprzedających to wartości wahały się od 64mm do ponad 70mm.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Rasputin, Bo wielkości są różne, po to są pierścienie centrujące żeby sobie dopasować do auta. Dlatego lepiej zawsze kupić z większym otworem. W razie sprzedaży felg większe szanse na zbyt.
auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Yarko napisał/a:
najprościej jest wziąć suwmiarkę i zmierzyć
Suwmiarką nie da rady bo nie wchodzi. A linijką tak mało dokładnie wychodzi. A chciałbym dobrac odpowiednie pierścienie do Clio.
Strona polskiego importera podaje 68mm a przeszukiwając internet znalazłem cos koło 64mm. Hmm chyba zostaje mi dokładne zmierzenie linijką
Cassis napisał/a:
Z tego co czytałem gdzieś na necie to Superturismo są z dwoma rozmiarami otworów centrujących. Coś powyżej 60mm i 70mm. Nie mam suwmiarki żeby przemierzyć ten otwór