auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 09 Lut, 2011 Praca... jaka praca!?!
Nie chodzi mi za bardzo o dyskusje w temacie pracy w korporacjach... chce się raczej pożalić, że w dniu dzisiejszym tj 8.02.2011 zostałem zwolniony z pracy w Banku po ponad 5 latach...
Mam mega żal do włodarzy, że zatrudnili osobę, której najwyraźniej przeszkadzałem, bo się niedogadywaliśmy i jak widać mimo 3 miesięcy pracy miala większe "plecy" i to ja poleciałem...
Ciekawe jak to będzie, bo to dla mnie zupełnie nowa sytuacja życiowa. Do 31 maja jestem na wypowiedzeniu, a do tego czasu nie mam obowiązku świadczenia pracy..
ech...
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY
Ostatnio zmieniony przez Mick Śro 09 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Mick - pocieszam Cię uważaj !!! Znam Cię - dasz radę znaleźć szybko pracę. Niektórzy mądrzy w tym temacie (obecni na tym forum) mówią, że w takich korporacjach powinno się zmieniać firmę już po trzech latach, żeby się rozwijać. Więc może wyjdzie Ci to na dobre ? Nowi ludzie, nowe doświadczenie. Może większa kasa...
PS ja tam się w sumie nie znam bo jestem tylko synem prywaciarza spod Warszawy...
auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Śro 09 Lut, 2011
Michał, mnie jak zwolnili z pracy w której pracowałem kilka lat zawalił się na poczatku cały światopogląd. teraz nie żałuje i wiem że wyszło mi to na dobre. Na swoim to na swoim. Rakiet fjuel
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
Wspolczuje.
Takie sytuacje zdarzaja sie nie tylko w korporacjach.
Masz o tyle dobrze ze masz dlugi okres wypowiedzenia bo dzisiaj dwa tygodznie czyli w praktyce pol pensji na pozegnanie jest standardem.
Znajdzie sie lepsza, ciekawsza.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Mick jeszcze jedno pytanie podstawowe. Rozumiem ze pracowales 5 lat i oczywista oczywistością miałes 3 miesieczny okres wypowiedzenia. Teraz moje pytanie; czy probowales z nimi negocjowac? Bo mysle ze 6 dostal bys bez problemu (po tylu latach pracy)
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Mick, Generalnie wg, teorii zarządzania zasobami ludzkimi pracę się powinno zmieniać co 3-5lat, tak jak powiedział Vlodarsky. Wrzuć swoje CV na pracuj.pl, goldenline.pl i tego typu portale, myślę że szybko znajdziesz pracę.