Moja Nokia Communicator dokończyła swojego żywota. Na otarcie łez dostałem nowy telefon, który niestety nie ma najważniejszej dla mnie rzeczy - dobrego kalendarza (za to ma mp3, radio, robi zdjęcia, ma polifoniczne dzwonki i tonę innego badziewia, którego nigdy nie użyję).
W związku z nagłym zgonem Nokii muszę kupić jakiegoś palma, który musi spełniać kilka wymagań:
1. Dobry kalendarz
2. WIFi
3. GPS (żebym mógł zapuścić jakąś automapę)
4. Nie wiem co jeszcze jest ważne...
Plusy:
- Duży wyświetlacz 3,7"
- Chyba najwyższa w tej klasie rozdzielczość (640 x 480)
- odbiornik GPS na Bluetoothie - HOLUX GPSlim 236 (SirfStarIII - 20-kanałowy)
- interfejsy wyjście słuchawkowe
Wi-Fi
USB 1.1
COM (RS-232)
Bluetooth
- czytnik kart flash Secure Digital
SDIO
MultiMedia Card
- super cena : 1500 brutto
Nie jest to najszybszy palmtop w klasie ale za te pieniadze uważam ze jest naprawdę niezły
Ja jakoś w listopadzie kupiłem MIO P550 z Automapą XL( z głosem Hołka ) i jestem zadowolony.
Spełnia Twoje wymagania-ma WiFi, wbudowany GPS, a nie wiem co masz na myśli "dobry" kalendarz ale ma taki sam jak np.w SPV/MDA.
wymyśliłem sobie, żeby taki palmtop mógł też służyć jako telefon GSM. Niestety nie mogę znaleźć takiego co ma wszystko razem:
- GPS
- GSM
- WIFi
...
co za shit...
a kupić muszę jutro, bo bez kalendarza tracę głowę...
Te dwa, które wczeniej podałem też mają te funkcje, a są trochę tańsze.
Nie chce przeginać pały z ceną, bo i tak początkowo planowałęm wydać tysiaka, a teraz jestem już powyżej dwóch.