auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Wysłany: Nie 20 Lut, 2011 Problem z wysyłką cieżkiej paczki
Panowie muszę wysłać do klejenta skrzynię biegów. Waga samej skrzyni to 49 kg. Przyznam szczerze że tak ciężkiej paczki jeszcze nie wysyłałem. Jaką firmą ew. w jaki sposób wysłać to za ludzkie pieniądze. Po spakowaniu na pewno przekroczę 50 kg.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Nie 20 Lut, 2011
Rasta: KAŻDA duża firma kurierska przyjmuje pojedyńczą paczkę o wadze max 30KG (względnie 31,5Kg).
Przy tej wadze to już tylko mini paleta.
Moge Ci wysłać ode mnie z pracy za 120pln netto - nie ma z tym żadnego problemu.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Czesio [Usunięty]
Rasta , zadzwoń do 7 (siódemki) , od jednej z pracownic ww. firmy dowiedziałem sie ze lepiej wysyłać tą firma cięższe przedmioty . Przy wysyłce felg 7 a dhl róznica wychodziła ok 40-50 zł
auto: bmw 318ti
silnik:: m42b18
moc: 140km Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Lut 2010 Skąd: Poznań
do mnie czasem dochodzą paczki/palety 150kg i zdecydowanie nie polecam jako osoba odbierająca siódemki bo paczki dochodzą w różnym stanie mile zaskakuje mnie ostatnio bodajże dhl o 9 rano telefon właśnie odebrałem do pana paczke czy koło 12 będzie pan pod wskazanym adresem czy mam być później, a ja szok
Ostatnio zmieniony przez kaziu1985pn Nie 20 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Czesiu felgi to troche inna sprawa bo można z nich zrobić kilka mniejszych paczek.
Ze skrzynią się tak nie da bo jest jedna i waży w ch kg.
Poza tym ze względu na zawarty w niej olej najlepiej żeby jechała w jednej pozycji bo inaczej się pozalewa inne przesyłki i będzie maniana.
Ja sugeruje wysyłkę mini paletą - przynajmniej w ten sposób ani skrzynia nie ucierpi ani inne przesyłki.
Panowie wy tuataj wyskakujecie z jakąś skrzynią od Sraxo co waży 29kg, a razsta sądząc po wadze ma do sprzedania skrzynię od Forda Transita nie wykluczone że z dołączonym wałem pędnym więc po co się napinacie
auto: rdzivic
silnik:: półtora litra
moc: teraz juz brak km Pomógł: 36 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Skąd: uć
popytaj moze wsrod znajomych, moze ktos ma umowe z jakas firma. ja wysylalem kiedys felgi a potem przypadkiem dowiedzialem od kumpla, ze on mi mogl to wyslac za 1/5 ceny to sie zdenerwowalem
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Dokładnie, Panowie jakby to było 30 kilio to bym nie zawracał wam dupy, ludzkie pieniądze to zakładałem 100 pln, nie chcę aby wysyłka przekroczyła wartość skrzyni.
Patrzyłem na ofertę 7, z opisu wynika, że każdy kilogram powyżej 30 kg to 1.6 pln netto, wiec teoretycznie da rade się zmieścić w 100 pln ale to się jutro okaże jak do nich zadzwonię. Dzięki Chrzaniu za twoja propozycję jakby co to tak zrobimy.