Wysłany: Śro 31 Sty, 2007 klocki hamulcowe wzmocnione na szybko
Mam temat na szybko:
Mialem klocki tarox corsa, ale byly troche za harcorowe, chociaz przetrwaly min. lublin i rok uzytkowania, ale na koniec zaczela sie odklejac okladzina od blaszki, wiec wiecej takich nie chce. Dodatkowo bardzo drogie. Po taroxie mechanik mi wsadzil na zime jakies remsy, w sumie sie fajnie hamowalo ale po 3 godzinach na torze (cel szkoleniowy, zadnego palowania) klocki wyparowaly po prostu i obecnie brak mi niemal hamulcow.
Chcialem sprobowac ferodo ds performance, ale nie sa dostepne w polsce na magazynie
Wymyslilem jeszcze ebc green i te moge miec na jutro.
Jesli ma ktos moze jakis pomysl na inne dobre, albo ma cos przeciw greenom, albo ma dojscie do ferodo na szybko to prosze o pilne odpowiedzi?!?!
Gdzies slyszalem ze greeny potrafia sie rozsypac. Ja mam czarne z tylu, ale jak to tyl, ciezko stwierdzic czy dziala super. Dziala i tyle.
Ja przetestowalem w clio trzy rodzaje klockow:
- remsa, hamowaly brzytwa i dlugo przezyly, upalalem na torze w kielcach, mialem kolorowe tarcze a klocki byly ok, zrobilem na nich 40kkm(!)
- valeo, hamowanie 200-0 i poprostu sie palily z gestym dymem, skonczyly sie po 15kkm
- teraz mam jakies wynalazki, dzialaja ale tez je przypalilem raz, lepsze od valeo gorsze od remsy
Do moich zastosowan remsy byly idealne, szukam takich.
jakas lipa, dzwonilem do mts i kolo mowi ze pagid sie wycofuje ze sportu i sa tylko same resztki do jakis woltswagenow a ferodo do clio nie ma nigdzie w polsce
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 31 Sty, 2007
to mozę ferodo ds 2500 one powinny być np w 2b rally, tyle ze nie wiem jak to z nimi jest czy te klocki już trzeba rozgrzewac czy jeszcze nie serie 3000 na pewno juz trzeba rozgrzewać.
[ Dodano: Sro 31 Sty, 2007 ]
Aaa jeszcze mintexy są podobno dobre, ale z tym to już wogóle nic nie wiem, ani gdzie dostać ani które mieszanki odpowiadały by ferodo ds performance.
hmm z braku klocka pojechalem sprawdzic obecny, i wyglada na calkiem dobry (znaczy nie zjechany) wiec albo mi sie sama powierzchnia stopila/ zeszklila or whatever albo mi sie prowadnica skrzywila ... ( nie mniej na lublin sie ten klocek nie nadaje)