eM, Ty świadomy politycznie jak i historycznie jesteś,restepka. Ruski więcej złego na tym świecie narobiły niż pan z wąsem i jego kumple(ale spoko, z młodzieżówki LPR nie jestem)
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Czw 08 Lut, 2007
Marek23 napisał/a:
eM, Ty świadomy politycznie jak i historycznie jesteś,restepka. Ruski więcej złego na tym świecie narobiły niż pan z wąsem i jego kumple(ale spoko, z młodzieżówki LPR nie jestem)
No spoko ja sie z toba zgadzam jak najbardziej.
To miał być żarcik ale sie zrobilo powaznie.
Oczywiscie ze ruscy nam zrobili wiecej zlego. A lpr ani mw nie lubie.Ani pana z wasem.
Nie, no zrozumialem... Pan z wasem jest smieszny. Jest nowy niemiecki film, gdzie Adolf to koles, ktory bawi sie statkami w wannie. Musze zobaczyc... Ide spac. Arbeit macht frei meine freunde! Zit Heil!
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007
Jakarti
ps przeczytalem Mein Kampf. jesli ktos nie czytal to prosze nie komentowac. trzeba pamietac, ze Hitler pisal to dluuuugo przed wojna (chyba w
1933 jak poszedl do wieznia za rozkrecanie swojego HH.org) Mein Kampf nie zawiera ZADNYCH antysemickich tresci.. czyta sie leciutko i ksiazka traktuje o wyzszosci rasy aryjskiej. cala antyzydowska filozofia zostala wyciagnieta na swiatlo dopiero gdy Hitler doszedl do wladzy i wiedzial, ze juz nikt mu nie podskoczy.. na koniec powiem, ze gdybym nie mial co jesc, nie mialbym pracy, a kobiet tysiace (w I WŚ zginelo wiecej niz kilkadziesiat procent wszystkich mezczyzn.. ) to sam bym podlapal slogan, ze jednak nie jestem smieciem tylko cos znacze..
Marek23
Oczywiście można na to tak patrzeć. Ale to tak jaky powiedzieć, że komunizm jako ostatnia faza socjalizmu jest systemem idealnym. Może i jest, ale w teorii zakładając, że człowiek też jest idealny. Wracając, wujek Adolf na początku postawił gospodarkę na nogi, ale potem mu wykonujący ruchy posuwiste i efekty były dramatyczne(szczególnie dla tych co jedzą w czapkach).
Jakarti
Marek23 napisał:
Wracając, wujek Adolf na początku postawił gospodarkę na nogi, ale potem mu wykonujący ruchy posuwiste i efekty były dramatyczne(szczególnie dla tych co jedzą w czapkach).
dokladnie o to mi chodzilo. chcialem tylko zaznaczyc, ze Mein Kampf spowodowalo, ze ludzie za nim poszli bo w siebie uwierzyli. rozwinal gospodarke, a pozniej to juz wiemy co bylo..
Marek23
Ale z drugiej strony denerwuje mnie, ze na zyda nie mozna nawet zle popatrzec, bo juz jestes antysemita. Przesada w druga strone. Zrobimy sobie kiedys spota intelektualnego?
Stylowka ubraniowa, whisky,cygaro i pojedziemy z tym swiatem... A potem na dziwki.
Jakarti
tak samo jak z murzynami
co do spota intelektualnego. absolutnie za!
a eM dodal o zabarwieniu patriotycznym, yeah!
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
spot intelektualny.. why not I'm in
Co do żydów - ja osobiście chciałem wyjaśnić ze to nie jest inna nacja - tylko wyznanie. Czyli krzyczenie ze ktoś jest żydem i powinien stąd szybko znikać (często w wyknoaniu ludzi ze skrajnej prawicy) jest dla mnie zabawne bo zaprzeczają sami sobie, wyganiając obywateli własnego państwa.
_________________ when the flag drops the bullshit stops
Łukasz, wyganianie kogos z jego kraju to skrajny przypadek pod którym się nie podpisuję.
Ale czy nie jest tak, że Żydzi sami okreslają się jako naród wybrany? Prawda, że podczas drugiej wojny światowej wiele nacji cierpiało, a to,że jednych mniej, drugich więcej, nie znaczy, że jedni zasługują na bardziej specjalne traktowanie... Pomijam tu już sprawę, że jako naród wybrany w dziwnych okolicznościach "zbudowali" sobie pańswo,itd... Tylko proszę nie posądzać mnie o antysemityzm, staram się poprostu obiektywnie patrzeć na sprawę, a nie być poprawny politycznie do bólu.
Zydzi wg nomenklatury stosunkow miedzynarodowych i.. prawa sa narodem. Nie bez powodu mowilo sie, ze Zydzi to jedyny narod bez panstwa.. ktore stworzono dopiero po II WŚ. oczywiscie nasz stosunek do tego czy sa czy nie sa to inna sprawa.
Narod wybrany tyczy sie jedynie religii, a nie sytuacji miedzynarodowej okreslonej grupy ludzi. Stworzenie panstwa Izrael ostatecznie potwierdzilo ich status jako narodu. yeah!
Ale obaj dobrze wiemy, ze te religijne myslenie o sobie jako o narodzie wybranym przekłada się na takież myslenie o sobie w kategoriach świeckich... Stworzenie państwa Izrael nieźle też wkurzyło Palestyńczyków, o tym nie można zapomnieć.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Hmm nierozumiem czemu ten temat zawsze wchodzi na wokande.
Kazdy ma tam jakies zdanie o ten nacji, generalnie mało kto ich lubi.
Publicznie nie wolno mowic zle - kto łamie tabu jest okreslony "antysemita" i napiętnowany, antysemityzm jest wymieniany jako jeden z
wiekszych problemów Polski co jest dla mnie absurdem totalnym.
Zeby dokladnie ocenić to zjawisko trzeba prześledzić Polską historię przynajmniej
wiek wstecz, nie sądze zeby mozna było oceniać to inaczej.
Mamy piękną historię i nie sądze ze jest sens zajmować się jakąś obcą nacją która
do Polski nic nie wniosła oprocz lichwy i produkcji alkoholu.[/center][/b]
Marek23 napisał/a:
Stworzenie państwa Izrael nieźle też wkurzyło Palestyńczyków, o tym nie można zapomnieć
to prawda i dlatego rowniez Palestyna powinna "otrzymac" wlasne panstwo. jest jednak jeden problem.. miasto Jerozolima gdzie spotykaja sie trzy najwieksze religie swiata.. i nikomu nie zalezy na tym zeby nauczyc tych ludzi tolerancji.. kazdy nasladujac naszego bylego premiera stosuje zasade "Nicea albo smierc" tj wszystko albo nic.. i stad caly ten problem. Oczywiscie nie wolno tez mieszac ekstremistow z normalnymi wyznawcami.. tych pierwszych bym wycial w pien..
hmm... narod wybrany jesli chodzi o real world? to raczej poklosie traktowania Zydow przez te 60 lat jako narodu wybranego.. gdyby od poczatku swiat mial do nich umiarkowany stosunek to i ich zachowanie byloby odpowiednie do sytuacji.. powiedzailbym, ze gra sie tak jak przeciwnik pozwala.. a Izrael ma dosc solidnego sojusznika w postaci USA.
Jakarti zgadzam się. A USA wiadomo czemu z nimi trzyma, money rules the world...
eM, myślę, że warto wiedzieć dużo o świecie, nie tylko o sobie... Możemy pogadać o Polsce, spoko. Byleby nie o bardzo współczesnej historii i obecnej polityce, bo tu moje poglądy są dość nietypowe i może powstać kłótnia. Poltyka to wogóle drażliwy temat...
eM napisał/a:
Mamy piękną historię i nie sądze ze jest sens zajmować się jakąś obcą nacją która
do Polski nic nie wniosła oprocz lichwy i produkcji alkoholu.
to nieprawda. Zydzi w czasach gdy w Niemczech panowala zasada cuius regio eius religio w Polsce mieli warunki jak w Edenie tj kwitly czasy tolerancji religijnej. Z calej Europy ludzie przyjezdzali doo Polski wlasnie dlatego, ze u nas nie wazne bylo w co wierzysz ale co robisz.. (Zydzi, wyznawcy prawoslawia, a na poludniowym wschodzie cale mnostwo Arabow) Polska, a raczej Krolestwo Polskie bylo wtedy najwiekszym europejskim panstwem. Zydzi potrafia robic kaske i jesli sie im nie przeszkadza to potrafia tez odwdzieczyc sie za to. niestety pozniej wszystko sie zmienilo i po 200 latach Polska praktycznie juz nie istniala.. dokladnie po niecalych 250
saxorulez napisał/a:
Zauważcie ze w każdym kraju katolickim - inne nacje mają problem z asymilacją. Nie tylko żydzi - ale i arabowie
wydaje sie, ze problem lezy po obu stronach..
Tak arabowie największy problem z asymilacją to mają we Francji. Jak powiesz coś złego na Islam w swoim kraju to masz przechlapane. Ale jak spalisz 10 kościołów katolickich w arabskim kraju to jesteś ziom. Pod tym względem jestem nieugięty. Nie podoba się komuś specyfika kraju do którego przyjechał, to z powrotem do domu, won