Jakby mnie taki stary mesio z przedwojennym dieslem objechal to bym chyba spalil clio ze wstydu
P.S. Zauwzylem pewna prawidlowosc na naszym rynku dieslowych tunerow, klepia do upadlego tdi i inne gdzie za kilka minut roboty kasuja 1500, przerobki powazne to juz praktycznie tylko tdi. Chyba ze sie myle. Dla mnie ktos kto robi 200 z 1.9 nie imponuje, ale taka moc z starego smietnika? :570:
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 15 Lut, 2007
teraz będzie ci przewijać w nocy ciągle sen jak jedziesz raz to 5'tką raz to sportem a tu nagle raz to beczka raz to w124 w combi cie bierze ... i tak dopuki niezaczniesz tuningować diesli dziku co ranek budzisz się spocony zimnym potem
Wysłany: Czw 15 Lut, 2007 Re: Stare diesle, co mozna zrobic
dzik napisał/a:
P.S. Zauwzylem pewna prawidlowosc na naszym rynku dieslowych tunerow, klepia do upadlego tdi i inne gdzie za kilka minut roboty kasuja 1500, przerobki powazne to juz praktycznie tylko tdi. Chyba ze sie myle. Dla mnie ktos kto robi 200 z 1.9 nie imponuje, ale taka moc z starego smietnika? :570:
Patrząc na diesle bmw to dopiero się zacznie. Nowy 335 ma 100PS z litra, czyli tyle ile dobry hothatch. Zatem TDi na pompkach i pompie pójdzie prędzej czy później w niepamięć... Imo!
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Dokladnie Dziku tak jak napisales....
klient wyjezdza z moca +30hp i zadowolony placi 1500-2000PLN.
To jest hmm wykorzystywanie zapasów konstrukcyjnych pozostawionych przez producenta.
Nie ma dla mnie w tym nic z rasowania aut. Po prostu taka "sztuczka magiczka".
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
niezly dym
Dokladnie taki silnik 300TD jest mi potrzebny do ciezarowki, bo z samochodem na pace i podpieta laweta kiepsko sobie radzi pod gore
Wiec jesli ktos ma namiar na taki sprzet, bede wdzieczny