auto: Clio
silnik:: 2,0
moc: ??km Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 Mała moc Clio Sport Ragnotti
Mały,duży problem dla znawców. Powiedzcie od czego zacząć szukać usterki, max moc na silniku to 160KM i 188Nm. Pierwsze co zrobiłem to wymiana czujnika położenia wału, Słowak co kupiłem od niego Clio twierdzi że na bank ma miec 186kM, auto stało pół roku. Świece,kable, filtr powietrza w porządku. Samochód ma wg Słowaka zgrany program na kompa "program jest od Zengo motorsport podobny jak Renault motorsport.. Jest ešte jeden program do tej ECU siemens sirius 32 - GR.N tamne viecej kM ale NM jest vecej"
W samochodzie sportowy kat i wydech z nierdzewki,
Hamownie mam w miarę dostępną, więc rzućcie jakieś propozycje gdzie znaleźć utraconą nadzieje (czyt. moc)
Clio 2.0 Ragnotti wersja Zengo Motorsport przebieg 8000km. (wszystkie oesowo-wyścigowych)
Załączam wydruk z hamowni.
nie będę gdybał. ale za mała prędkość końcowa, program po odcięciu tego nie widać.
do wymiany masz zapłon cały jezeli nie jest nowy !!, pomierzenie sond lambda, nie piszesz czy to na seryjnym dolocie itd, zawór akustyczny jest? kwestię ustawienie rozrządu pomijam.
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
+1
lubisz to su...ko
nie będę gdybał. ale za mała prędkość końcowa, program po odcięciu tego nie widać.
do wymiany masz zapłon cały jezeli nie jest nowy !!, pomierzenie sond lambda, nie piszesz czy to na seryjnym dolocie itd, zawór akustyczny jest? kwestię ustawienie rozrządu pomijam.
Witałęm sie już wcześniej (nick ten sam) wystarczy przejrzeć, część z Was już znam,( i mi sporo pomogło)
Ostatnio nie jeżdżę i byłem nie aktywny (czyt. wywalony z forum) właśnie z racji kupienia tego vozidla, nie było kasy na starty, to i fora i komp poszedł w odstawke.
hmm dolot jest seryjny, wkładka k&N, auto to eNka,
Zengo Motorsport Hungary. kupiony ze Słowacji od Mistrza Słowacji klasie 2000 w wyścigach górskich, Vlado Hudy, miał drugie clio takie z najkrótszą skrzynią i mocą ok 215 KM, oczywiście żadnych wydruków nie widziałem, ale auto ważyło 935 kg z stalową klatką RT (ważącą 69kg)