auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Śro 17 Sie, 2011
Kuba, te tańsze philpsy świecą bardziej na biało-żółtawo niż takim niebisko-białym światłem. Leon kupował takie za 350zl i te ładnie się palą zagadaj do niego. Polecam od razu dwa kupić, bo nigdy nie będą świecić równą barwą nowa ze starą.
teoretycznie każda żarówka powinna być opisana jaką ma barwę światła
4300k to seria, czyli mocne białe światło
im większa temperatura barwy tym bardziej niebieskie przechodzące nawet w fiolet
Ale im bardziej niebieskie, tym słabiej świecą.
4300 jest najbardziej zblizone do światła dziennego.
5000 jest też powszechnie stosowane.
Wszystkie powyżej 8000 to juz typowo tuningowe i tylko robią efekt ładnego koloru, ale świecą gorzej.
Polecam 4300 lub 5000
Ale im bardziej niebieskie, tym słabiej świecą.
4300 jest najbardziej zblizone do światła dziennego.
5000 jest też powszechnie stosowane.
Wszystkie powyżej 8000 to juz typowo tuningowe i tylko robią efekt ładnego koloru, ale świecą gorzej.
Polecam 4300 lub 5000
dokładnie, powiedzmy do 6000 jeszcze ujdą, chociaż już zaczynają zalatywać wioską
Jaka w samej Wawie masz bardzo duży wybór tych żarników, więc bym się nie zastanawiał tylko podjechał gdzieś żeby od razu wymienili
PiTT, A czy 5500K to właśnie nie jest barwa światła słonecznego? Jutro zerknę na starą żarówkę co na niej jest napisane.
wiem tylko że seryjne są zbliżone najbardziej do 4300K
jak jest bardziej niebieskawa barwa to już przekracza 5000K
nie kojarzę żeby ktoś montował seryjne powyżej 5000K
standardowy xenon ma 4300K nie chinczyk tylko montownay od lat w seryjnych autach
osram wybuscil xenon blue i to ma wlasnie barwe pod 6000K tak samo philips wybyscil blue vison z niebieska poswiata to taka odpowiedz na niebieskiego chinczyka oczywiscie mowa o zarnikach xenonowych a nie zarowkach xenon look
ja jeździłem trochę na różnych barwach bo w bmw miałem 5000K, w golfie seryjne 4300K, w lexie były zmienione na 6000K a w maździe znowu 4300K i muszę przyznać że najlepsze światło dają te najjaśniejsze czyli 4300K
do tego wyglądają normalnie a nie jak dokładany zestaw zenonów z allegro w co drugiej stuningowanej furze
za to mogę szczerze polecić z halogenów H4 Nightbreaker bo niedawno do saxo zamontowałem i jest moc