Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
dupowoz e39 2.8i touring vs. punto 1.4 gtt
Autor Wiadomość

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

Wysłany: Czw 15 Lut, 2007   dupowoz e39 2.8i touring vs. punto 1.4 gtt

2 miechy temu przyjalem w sensie slowa "dupowoz", by miec cos normalnego do jazdy i nie walic glowa w sufit w clio na kazdym dolku :D

Wczoraj wieczorem, ustawiony do kina i jak zawsze spozniony, naciskalem ostro w pedal (oczywiscie w miarach mozliwosci CH) by ograniczyc to spoznienie. Na wsi droga pusta, wiec nie musialem nikogo wyprzedzac i sie denerwowac. Poniewaz lal deszcz mialem wylaczone asc, wiec calkiem przyjemnie latalo sie po ostrych lukach :D

Dojezdzajac do drogi szybkiego ruchu znalazlo sie punto 1.4 GT ktore zawsze uwazalem za dosyc szybkiego hatch'a. W srodku dwoch malolatow, zobaczyli xenony w lusterku i od razu redukcja. Wogole nie mialem zamiaru sie scigac tylko dalej jechalem swoim tempem.
Deszcz nadal leje, zblizamy sie do ronda za ktorym zaczyna sie droga szybkiego ruchu. Widze kierownik cos ostro walczy przed tym rondem wachlujac biegami i ustawiajac sie do wjazdu do ronda. Ja caly czas za nimi w odstepie ~15m na luzingu przejechalem przez rondo lekko stawiajac bmke bokiem przy wjezdzie na droge szybkiego ruchu. W tym momencie mialem 50-60km/h.
Chociaz nie mialem czasu sie scigac bo mi sie spieszylo (by ujac to slowami Marka :D ), chcialem pochwalic chlopcow ze tak sie starali. Przed nami prosta ~700m, za nia lekki pojazd z dlugim miekim prawym lukiem.
Jestem za nim ~60km/h i but! Do 120km/h radzil sobie calkiem niezle, dochodzilem go bardzo powoli. Od 120kmh bylo juz raczej po wszystkim, wydawalo mi sie jakby stanal w miejscu. Nic nie odejmujac w luku mialem ~170kmh, lecz kierownik w punto musial sie przestraszyc przy tej pogodzie i zwolnil.
Spozniony pedzilem dalej :)
myslalem ze takie punto lepiej chodzi, zawsze wydawaly mi sie szybkie i slyszalem ze klepia 323ci :566:

Gotti 
citizen
Dziecko Dobrobytu

auto: Czarne
silnik:: M135i
moc: 320km

Wysłany: Pią 16 Lut, 2007   

Są szybkie, ale szybko też puchną. To auto mogło by jeździć do 140km/h na godzinę, później także maleńki ic daje o sobie znać...

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

Wysłany: Pią 16 Lut, 2007   

zdziwilem sie wlasnie ze tak latwo go zjadlem ze az musialem sprawdzic dane mojego dupowozu. Okazalo sie ze przy tych 193KM i 1625kg mam nawet 7,9s do 100kmh a max to 233kmh. Wiec nie jest zle, ja obstawialem na jakies 8,5-9s.

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007   

Te Punciaki szybkie są,nie powiem... Ty się nie boisz mandatów? Ja słyszałem takie historie o karach w CH, że jeżdże tam jak babcia. Ale resptepka za drifting bimą...

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007   

Mandaty sa przerabane, normalka. Od 30kmh bez dyskusji na miejscu zabieraja prawko. Juz od ponad 2lat nie mialem zadnego mandatu za predkosc, a jezdze zawsze za szybko. W moich okolicach poprostu wiem gdzie mogli by stac. A wszystkie inne stacjonarne budki sie zna ;)
Co do driftu bmka... wiesz lepiej ode mnie ze w rwd na mokrym nie jest to jakims specjalnym wyzwaniem.

Odpowiedz do tematu