auto: rdzivic
silnik:: półtora litra
moc: teraz juz brak km Pomógł: 36 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Skąd: uć
Wysłany: Śro 24 Sie, 2011 206 1.6 - silnik gasnie i inne
nie wierzylem, ze kiedys zaloze temat o problemach z francuzem
dzis rano, wyjezdzajac do roboty, auto zgaslo, gazu za malo na pewno nie bylo. silnik zimny, to bylo moze 200m od domu. za chwile, przy mocniejszym przycisnieciu, auto pojechalo ale na chwile wylaczyla sie klima i radio.
zona mowi, ze mowila (?) mi o tym
zdarzylo jej sie to kilka razy, z przesluchania wynika, ze tez prawdopodobnie na zimnym.
w dalszej jezdzie mam wrazenie, ze silnik pracuje okresowo nierowno, przygasa, brak mu mocy, wibruje.
dzis jade na przeglad, mam nadzieje, ze sie nie wysra na stacji.
potem do mechanika, jakies koncepcje co to moze byc?
jeszcze jedno, zona twierdzi, ze niby zaczelo sie to dziac po wizycie na serwisie klimy.
Wysłany: Czw 25 Sie, 2011
jak tylko jest jakies francuskie auto, to od razu sie pojawia okreslenie czujnik polozenia walu i to sie zawsze pierdoli. co to jest karwa, ze w japonczykach sie nie psuje
auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011
Też się psuje tylko, że tam od razu wiadomo o co chodzi chociaż w sumie mi padł 2 razy ale tylko ten w aparacie a ten który masz osobno na drugim wałku nigdy.
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011
cebeer, masz pomuka na zachete
dzis znowu zgasl, w tym samym miejscu co wczoraj, temperatura kolo 17 stopni, silnik zimny, bo 200m od domu.
masz na mysli, ze w upalnych dniach sie cos rozregulowalo, czy to, ze podczas upalu nie dziala a potem sie normuje?
chyba musze podjechac i podlaczyc do kompa ten francuski zlom.