auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 Laguna 2.0 T vs Megane 2.0 16v
jakis czas temu kolega ze streetracingu opisywal swoje wszystkie kille meganka. I tak kiedys chyba FreeMan wezwal nie do tablicy i powiedzial ze ja go moge wyleczyc czy ze to ja kiedys napisalem ze taka meganke zjadlem. No i dzisiaj kiedy bylem ogladac wzmagania naszych klubowych kolegow pod Stadionem X-lecia (milo was bylo widziec chloppaki) to umowilem sie ze scigantem na ustawke.
i tak:
Umowilismy sie pod stadionem X-lecia i pojechalismy szukac jakiegos miejsce na ustawke. I tak Kamilbike pokierowal kawalem bo za most Siekierkowski i piersze swiatla jakie spotkalismy to byly po skrecie w lewo w Sobieskiego (te zaraz przy Oplu i Cadilacu).
pierwsze starcie (na zielone): ja delikatnie miele na 1 i mam moze pol maski z tylu, 2ka to samo i nadal gdzies tak o pol metra z tylu, 3ka juz zypelnie inna trakcja i zaczynam odjezdzac, 4ka to samo i tak przy jakis 150 km/h mam z 3 i pol dlugosci.
no to jedziemy na drugi pojedynek (myslalem ze pojedziemy na Siekierkowski) ale skrecilismy na Wiertnicza w strone willanowa i na pierwszych swiatlach mamy poleposition.
drugie starcie (na zielone): juz lepszy start i 1ka mam z pol maski z przodu, 2ka i odjezdam dalej moze pol dlugosci, 3ka dalej odjezdzam i odpuszczamy = mysle ze ostatecznie mialem z 1.5 dlugosci ale i predkosc mniejsza
trzecie starcie (na zielone): spod ITI w strone Centrum, 1ka w miare rowny start, 2ka odjedzam, 3ka jeszcze bardziej, 4 nie wiem ale moj pasazer mowil ze mam z 3-4 dlugosci
czwarte starcie (na zielone): przy Sadyba Best Mall w strone Centrum, 1ka razem mielimy, 2ka zaczynam odjezdzac, 3ka dalej odjezdzam, w polowie 4 juz jakbym nie odjezdal ale przewaga okolo 4 dlugosci
Wydaje mi sie ze to uczciwy opis sytuacji - oczywiscie czekam na relacje kolegi z Megane. Zreszta z tego co zauwazylem to brat kolegi krecil filmiki a tam bedzie najlepiej widac ile bylo przewagi.
P.S. na koniec na modlinskiej zjadlo mnie BMW 130 (kierowca powiedzial ze 265 KM), ale dopiero od zapiecia 2ki zaczal mi odjezdzac Teraz sprawdzilem ze taka BMW ma 6,1 do setki - kurcze myslalem ze ponad 2 sekundy to powiniem mnie zniszczyc a tutaj az tak pieknie nie odjezdzal. Takze dziwi fakt ze takie auto tylko tyle mi uciekalo mimo tak miazdzacej przewagi w katalogu.
jezeli chodzi o jazde to Peter latal Saxo z Michalem jako pilotem. Nie wiem dlaczego ale w drugiej powtarzanej probie pojechali wolniej niz w pierwszej mimo ze na starcie 2ka nie weszla. Mysle ze chlopaki powalcza i pozniej opisza jak zakonczyli zawody.
Ale fakt, koles opisal ze niszczyl sporta, przypadkiem mnie.
Pomijam ze jechalem z nim w zakresie 2000-4000 rpm bo mialem jeszcze zimny silnik.
Jak sie rozgrzal i przyp*** przy zjezdzie z mostu to nie wiedzial co sie stalo.