Ewentualnie taka Honda jak ma Kamil Suma, tam w N można włożyć krótsze główne niż w A tej co ma Tomaszczyk. Nie wiem czy tam nawet kłówka nie jest homologowana. Wadą jest masa, jest to chyba nawet cięższe niż Clio albo w tej samej masie
Ale te auto jest bardzo szybkie. Oczywiście chylę czoła przed Sumą jako kierowcą,ale tapczanem nie jedzie. Ciekawe jest to,że i Tomaszczyk i Suma wogóle nie odnaleźli się w 106, a w hondzie idą o zycie.
Najchętniej bym wszedł w saxo/106, takie dojebane opór. Kurde ta oska jak dla mnie wymiata najbardziej, jednak parę lat miałem 106.
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2011
Marek masz już prawie zbudowany samochód, zostań przy tym dołóż krótkie przełożenie i go go go! Co nowego byś nie zbudował to zapewne wyjdą jakieś problemy wieku dziecięcego... Ja bym trochę potestował clio może w czasie testów uda się wyeliminować wszystkie bolączki. Zostaw clio!
- zbudowanie hondy od podstaw pochłonie sporą kase i dużo czas, a jeśli chcesz mieć bezawaryjną furę to musisz wszystko zużyte wymienić na nowe
- znalezienie dobrej karoserii będzie bardzo trudne, to stare samochody w większości powypadkowe, ruda też ich nie oszczędza
Tu masz racje. I pewno to przeważy...
Cytat:
- nie masz pewności, że będziesz potrafił tym szybko pojechać, inna charakterystyka silnika, inne zawieszenie
Jechałem taką zajechaną Hondą 3L w Tychach. Na oesie ERG robiłem 3 czas, za Baranem w 306 i Grzybkiem w vti od Sumy. Jechało sie super, charakterystyka prowadzenia mega.
auto: AP1
silnik:: F20C
moc: 240km Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Skąd: Warszawa
Marek23 napisał/a:
Cytat:
- nie masz pewności, że będziesz potrafił tym szybko pojechać, inna charakterystyka silnika, inne zawieszenie
Jechałem taką zajechaną Hondą 3L w Tychach. Na oesie ERG robiłem 3 czas, za Baranem w 306 i Grzybkiem w vti od Sumy. Jechało sie super, charakterystyka prowadzenia mega.
zapomniałem
jeśli czujesz, że dobrze przygotowaną Hondą pojechałbyś znacznie szybciej niż Clio, to może warto się nad tym zastanowić, najlepiej było by znaleźć jakąś niestyraną rajdówkę, trochę odpicować i jeździć.... no i jeszcze musisz znaleźć kupca na clio
rabarbar [Usunięty]
Marek-a moze to,znam troche własciciela a auto pamiętam jeszcze z czasów gdy było cywilem,gdy ostatnio je widziałem(z rok temu) wyglądało na zadbane.Trzeba troche rzeczy pozmieniac/przebudowac/przestroic ale baza juz jest i to za zayebistą cene
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
rabarbar napisał/a:
http://otomoto.pl/honda-c...-C17596681.html
kurde faktycznie mistrz opcja.... wołają za to jak za serie... a jest szpera hp sporting itp itd.. niestety jest jeden problem z takim samochodem.... przerabiając go pod homo rpp, nigdy nie będziesz miał 100% pewności ze o niczym nie zapomniałeś