mamy w firmie około 60 samochodów z czego 3/4 w benie. myślisz że dla tych paru zaoszczędzonych groszy można by robić takie wałki żeby byle łajza z urzędu dobrała ci się do dupy?
a to że obostrzenia utrudniają życie nigo nie zwalnia do robienia wałków i oszukiwania.
zawsze można przeprowadzić się np do Austrii
Mamy? Chyba Twój ojciec ma. A jak piszesz o groszach to chyba nie masz pojęcia ile w skali miesiąća od ceny paliwa odliczamy, jeśli wrzucamy w koszty i odliczamy vat. Teraz już wiem czemu wszystkie Twoje firmy (pomysły) nie wypaliły.
auto: brak
silnik:: brak
moc: brakkm
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011
Jestescie czarni i placicie podatki, nic wam nie moga zrobic.
Ale wydaje mi sie ze zle na to patrzycie. Ja specjalnie pisze to wszystko, bo ktos moze bedzie w podobnej sytuacji i zobaczy jak to wyglada. Dlaczego ma dawac sie dymac, bo jest mlody i dopiero zaczyna? Dlaczego mam dawac sie robic bo jestem maly? Duzy moze wiecej?
Daje prace 7 osoba. Przychodzi gosc z PIP i zakazuje nam zatrudniania na umowe zlecenie? Pytam sie dlaczego skoro w dzisiejszych czasach malo kto decyduje sie na umowe o prace a to wszystko przez te kryzysy i ogolnie lipe w handlu. On na to bo tak a jak Pan sie nie zastosuje to zrobimy jakis tam nakaz. Pytam 90% pracuje w sklepach,centrach hand,ikea,real itp. na umowe zlecenie, a on do mnie Panie to duze firmy i tam jest inaczej. Ja to inaczej?Przeciez prowadzimy biznesy w tym samym kraju niby na tych samych zasadach. Tylko ze tam jak ktos pojdzie to go wysmieja a na nas malych moga sobie skakac. Jezeli pracowni sie zgadza na umowe zlecenie i pracowdawca to czemu nie moga tak wspolpracowac?Pracownik zarobi pare zl wiecej. Mialem kilka podobnych historii samo to ze zlozylismy wniosek o zwrot blednie naliczonego podatku i juz zaraz byli na kontroli. Niech kazdy wie ze moze kupic takie 1m,m3 i inne auta na firme. Trzeba pokazywac glupote wladzy ktora zamiast poprawiac nam zycie i ulatwiac na kazdym kroku kop w leb i sami prowadza do tego ze trzeba kabinowac. Takie 1m z nieba mi nie spadnie,wszystko bedzie kupione zgodnie z przepisami i moga sobie robic,przychodzic sprawdzac co chca i jak chca. Po ostatnich wyborach rece mi opadly calkowicie, tak pieprzyli,tak gadali a teraz robia sobie jakies nowe rzady po nowym roku itd. Tylko soba sie zajmuja, a gosc na ktorego ludzie dostawali orgazmu i poszli glosowac tydzien czasu pieprzy o sciaganiu krzyza. Poslowie ktorzy sie nie dostali do sejmu dostana na odchodzne 70 tys odprawy jakby malo zarabiali, ja zapieprzam po 12-14 godzin dziennie to bede kabinowal zeby sobie kupic bmw na firme a i tak bede stratny po za 5 lat sprzedam go za 50% wartosci takze i tak bede do tyly sporo.
Idziesz do lekarza tez biora bez paragonu pieniadze, a jak chcesz paragon to plus vat, przychodzi plytkarz faktury nie wystawi tylko bierze bez bo taniej itd itd itd. A jezeli ktos uwaza ze z paliwa malo sie odlicza to mu gratuluje bo mi z jednego miesiaca na fajna wycieczke zostaje. Drugi przyklad moj wujek ma firme transportowa ok 12 liniowek wozi mleko takie to łaciate i mowi tak ze on na godzine zarabia ok 10 tys, ale odliczy paliwo,pracownikow,oplaty to dla niego zostaje 200 zl a do tego co chwile ktoregos na sprzedazy paliwa lapie, i faktury za bene miesiecznie na 200 tys.
Ostatnio zmieniony przez marcinstachon Sob 15 Paź, 2011, w całości zmieniany 1 raz
auto: mam
silnik:: też
moc: 72.5km Pomógł: 46 razy Dołączył: 20 Kwi 2009 Skąd: SY
Marek23 napisał/a:
Jacek napisał/a:
mamy w firmie około 60 samochodów z czego 3/4 w benie. myślisz że dla tych paru zaoszczędzonych groszy można by robić takie wałki żeby byle łajza z urzędu dobrała ci się do dupy?
a to że obostrzenia utrudniają życie nigo nie zwalnia do robienia wałków i oszukiwania.
zawsze można przeprowadzić się np do Austrii
Mamy? Chyba Twój ojciec ma. A jak piszesz o groszach to chyba nie masz pojęcia ile w skali miesiąća od ceny paliwa odliczamy, jeśli wrzucamy w koszty i odliczamy vat. Teraz już wiem czemu wszystkie Twoje firmy (pomysły) nie wypaliły.
auto: brak
silnik:: brak
moc: brakkm
no name napisał/a:
marcinstachon napisał/a:
za 5 lat sprzedam go za 50% wartosci takze i tak bede do tyly sporo
Jestem na etapie sprzedaży swojej bejcy i uwież mi że
będziesz dużo więcej w plecy
no napewno tak strzelilem ale strzelam ze skoro m3 w nowej budzi mozna teraz kupic za 150 tys to strzelem ze 1m sprzedam za 80 tys albo bedzie mialo u mnie dozywocie.
tylko ktos tu wrzucil filmik z top geara i troche sie boje nadchodzacej zimy bo ostatnim autem jakim jezdzilem z tylnym napedem e30 is
ja wrzuciłem
polecam na zimę kupić coś taniego 4x4 a 1M niech czeka na "suchość"
ja miałem kiedyś taki plan żeby kupić na okres zimowy jakieś tanie legacy albo jakiegoś cherokee... ale zmieniłem trochę koncepcję
Nie chce mi się szukać... Jak to jest w przypadku leasingu auta używanego, które pochodzi od osoby, która co prawda może wystawić fakturę VAT, ale która twierdzi, że
Cytat:
na to auto jest faktura vat 0, bo vat został już odliczony