auto: CCS/C4/E34
silnik:: 1.2/1.6/2.0
moc: 90/115/150km Pomógł: 23 razy Dołączył: 02 Sie 2011 Skąd: Goclaf
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011
Gaydek, w niczym Ci to nie przeszkadza
bo kolo musi wystawić fakturę a Ty i tak jej nie potrzebujesz
skoro vat-owcem nie jesteś i odliczać nie będziesz
_________________ Nadsterowność jest lepsza, nie widzisz drzewa które Cię zabije
No dokładnie. Czyli w sumie zostaje tylko znaleźć komis, przez który cała procedura mogłaby być przeprowadzona, bo bawić się w kupowanie i odsprzedawanie auta leasingodawcy mi się nie chce.
Gaydek, to jest tylko jeden papierek w urzędzie skarbowym, więc różnicy Ci to nie robi.
A przez komis, to nawet jak nic nie zrobią, to 1 czy 2 koła będziesz w plecy.
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011
kłarwa ale jak gość jest vatowcem to może wystawić vat na 0% ?
Są jakieś sektory w jakich to obowiązuje np w transporcie międzynarodowym czy przy dostawie towarów dla budżetówki ale tak na auto w PL też ? może to VAT marża ?
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 24 Paź, 2011
Hmm zawsze myślałem, że jak coś się zakupi na FV dajmy na to 23% to tak samo to trzeba sprzedać. Tak jest ze wszystkim ? Jak chce odsprzedać lapa to to mogę go fakturować bez vatu bo już raz był naliczony/zapłacony ? Dziwne to dla mnie troche
auto: E39 523i
silnik:: 2,5
moc: Ile Pan Bóg Dakm Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Skąd: ŚwiątyniaOpatrzności
Wysłany: Pon 24 Paź, 2011
no przy pojazdach tak działa, że raz naliczony był Vat i nie trzeba ponownie go regulować.
W przypadku sprzętu firmowego wciągasz go do ewidencji środków trwałych i wykreślić go możesz na podstawie faktury sprzedaży, czyli chyba niestety kolejny raz Vat