Honda służy mi już około 2.5 roku jako drugi samochód w domu i jest to oryginalna europejska wersjay Civica Ep3 z silnikiem K20A2. Nie był to żaden amerykański czy angielski import. Z uwagi na to że jestem wielkim fanem marki i nie jest to mój pierwszy Civic, poszukiwany egzemplarz musiał być conajmniej dobry i taki też udało mi się znaleźć. Auto zachowane jest w perfekcyjnej kondycji technicznej oraz wizualnej. Wnętrze jest czyste i pachnące. Zaraz po zakupie, w aucie wymienione zostały wszystkie oleje, filtry i płyny- olej w skrzyni (MTF HONDA), płyn chłodzący (Honda). Silnik pracuje na oleju Motul 5W40 300V, który zmieniam regularnie co 7000 km. Wymieniony na nowy został też filtr paliwa (Honda). Silnik pracuje równo, jest szczelny i nie kopci, a od wymiany do wymiany oleju na miarce nie ubywa. Skrzynia pracuje płynnie i bez zgrzytów. Dodatkowo auto przeszło kilka znaczących modyfikacji mających na celu poprawę osiągów, właściwości jezdnych oraz odpowiedniego nagłośnienia w kabinie:
- dedykowany układ dolotowy AEM z doprowadzeniem zimnego powietrza ze zdeżaka,
- przepustnica TODA RACING o zwiększonym Fi przelotu do kolektora ssącego,
- HONDATA HEATSHILD pod kolektor ssący,
- poliuretanowe poduszki pod silnik i skrzynię,
- długi kolektor wydechowy 4-2-1 znanego polskiego rzemiosła MG MOTORSPORT,
- przelotowy układ wydechowy z dwoma tłumikami również MG MOTORSPORT,
- nowe zawieszenie Bilstein B6,
- rozpórka górna OMP,
- bogaty system audio wraz z wygłuszeniem kabiny i jednostką sterującą ALPINE,
- kompletne wnętrze czerwono-czarne z CTR po lifcie (04-05),
- stalowe oploty hamulcowe GOODRIDGE + płyn hamulcowy FERRODO,
- tarcze Brembo i nowe okładziny na przedniej osi- założone na początku sierpnia,
- nowe kompletne sprzęgło HONDA wraz z dociskiem,
- drugi komplet kół OEM (za dopłatą)
- dodatkowo przed paroma tygodniami w aucie założona została fabrycznie nowa, japońska chłodnica klimy, cały układ został odgrzybiony i na nowo nabity.
Auto nie wymaga żadnych inwestycji. Nie uznaję półśrodów i nigdy na aucie nie oszczędzałem. Pół roku temu, wymienione zostały wszystkie końcówki, łączniki i silentbloki wahaczy dolnych. Zapraszam do oględzin i jazdy próbnej. Podana cena dotyczy auta z kompletem, super lekkich, dwuczęściowych felg, widocznych na zdjęciach.
Kontakt ze mną: 500 094 910
P.S. Odpowiedzi na wszelkie pytania, przemyślenia etc. pod numerem telefonu z ogłoszenia
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Śro 26 Paź, 2011
Maciek Macku,
to kolo podoba sie wielu gej-om i murzy-n-om.
Jestem przeciwny akceptacji takich gejowych wzorow i kolorow w naszej spolecznosci.
Mowie powaznie, jesli mieszkal bym w PL i byl bialy.