auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007
chyba najwazniejsza przy zakupie slikow bedzie mieszanka i to do czego i w jakich
warunkach bedziesz chcial ich uzywac. jak krotkie przejazdy to polecam ci medie
lub sliki ale "zerowki". b szybko sie grzeja nawet w niskich plusowych temperaturach
wiec nawet na 1/4 beda ok... jak nie bedziesz jezdzil na nich dlugo w wysokich temp
to nie powinny sie przepalic. takie zwykle n20 raczej sie nie sprawdza na 1/4 .. chyba
ze bedzie b cieplo i poswiecisz troche czasu na dogrzanie.
jak chcesz urwac czesci sek na 1/4 lub do 100 to kup raczej jakiegos dobrego michelina.
lub np matadora w14 - wtedy jest szansa na zauwazalna roznice. takie moje zdanie :)
http://www.rpmotorsport.pl/-c-753_15_88_27.html
tutaj probowaliscie ??
haha Morgan szukasz nie wiadomo gdzie a rpmotorsport (wczesniej e-x-c) masz pod domem w Jazgarzewie.. Nie wiem moze znasz Lukiasza to by Ci zalatwil moze troche szybciej..
_________________ www.08PSS.pl - Cat Cams/ Fujita/ Magnaflow/ Milltek/ Momo/ Samco/ Woessner
Peugeot 206GT:
Stage I: 170,8 HP przy 6949 rpm/ 207,2 Nm przy 5186 rpm/ masa: 940 kg
Mają... ja bankowo kupuję dwie 15stki, na razie, a jak będą dobre to zobaczymy. Jeździłem dużo na slikach Matadora, nowych i nie uważam, żeby trzymały lepiej niż takie Toyo. I te R888 taniej wyjdą.
106, a potrafisz załatwić tanio używki N20 i N00... Bo nowe mają takie ceny, że odpadam.
Ale pamiętaj, że 15 stka to większe koło i ogólnie auto Ci się będzie gorzej napędzało. Ja w 106 jeździłem na 14 i było git, ale jak uważasz. Niemy ma 15 i kleiło mu to na ostatnim upalaniu...
nawet 195/50/15 ma mniejsza srednice niz 185/60/14 wiec o napedzanie sie nie boje, boje sie ze opona moze byc za niska na przygody ktore moga sie przytrafic, poza tym na 15 zaloze szersze gumy, a wiec w teorii moge pozniej hamowac i z wieksza predkoscia robic zakrety. Jak tak sam siebie czytam to coraz bardziej nakrecam sie na 15ki