auto: Twingo RS CUP
silnik:: K4m854 1.6
moc: 133km
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011
rabarbar napisał/a:
W Mazdzie MPS elektronika zmniejsza moment obr na 1 i 2 biegu
U mnie, bez ESP dynamiczniej jest na wszystkich biegach, ale faktycznie na tych niższych czuć to najbardziej.
GeKo napisał/a:
jogi, podjechałbyś po program to by było szybsze , widzę zę w K4M dolot przepustnica i konstrukcja kolektora prawie kropka w kropkę jak w Clio II
Wszystko w swoim czasie. Program, wydech i dolot będą po skończonej gwarancji.
Myślę ,że da to nie mniej niż 140 kucy.
Póki co, już jest szybsze, bo odchudziłem go o 75kg
Ostatnio zmieniony przez jogi Pią 02 Gru, 2011, w całości zmieniany 1 raz
cos w tym jest co piszesz jogi, ja w mazdzie mam jakies dsc i tcs jesli odlacze oba to samochod zaczyna wyraznie lepiej jechać i reakcja na gaz jest zupelnie inna,
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
Pytanie czy tym przyciskiem odłącza się samo ESP czy ESP/TCS ? Bo nie jestem w stanie zrozumieć jakim cudem po odłączeniu samego ESP samochód ma być szybszy na prostej
Ziom, tak to może być przy wł./wył. TCS. Jak wiesz jak działa ESP i z jakich czujników zbiera dane to niemożliwe jest aby wł./wył. ESP było odczuwalne w przyspieszeniu na prostej. Chyba, że coś jest zepsute
tak jest odczuwalne ze z ESP na 1/4 mili zrobilem 17,01 a bez 16,47
miedzy jeden a dwa i dwa a trzy, nastepuje delikatny poslizg kol ktory esp niweluje odcieciem gazu i wyrownaniem predkosci obrotowej, sam start wykonuje z 5k RPM i poprosu startuje, a esp momentalnie spowalnia mi auto na starcie.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Oooooooj Martin, Martin. Tak to bywa z wiedzą teoretyczną... Że jak byś chciał - wyłączyć ESP, nie wyłączając TCS? W drugą stronę czasem się da (czyli przymulić ESP na tyle, żeby pozwalało na różnicę prędkości kół jednej i drugiej osi, jednocześnie ingerując w przypadku poślizgu bocznego), ale w tą stronę... Hmmm...
Trzeba zaznaczyć w tym miejscu, że to praktycznie ten sam system, tak?
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
te same czujniki, ten sam sterownik, te same elektrozawory... Ten sam system.