auto: niebieskie :]
silnik:: na przedzie
moc: z tobą niech będzie.km Pomógł: 9 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Skąd: z wioski
Wysłany: Czw 15 Gru, 2011
każda Hąda ma szpilki Dużo łatwiej wymienia się koła
zmieniałem szpilki na długie o twardości 10.8 i po dwóch odkręceniach kół szpilki zaczęły się obracać na piaście, wytarły się te końcówki wbijane w piasty razem z ząbkami na piastach... reklamacji na piasty nie uznano, a żeby zdjąć koła musiałem rozwiercić szpilki z nakrętkami i udało się zwykłą wkrętarką akumulatorową. Może miałem pecha, ale jak kupować to sprawdzone dobre i przyłapać spawem od tyłu.
Seryjna śruba do alusa: 97g,
do stalówki 55-68 g ( miałem 3 szt i różne wagi )
szpilka 63 g
nakrętka 30 g
Także różnica nawet na minus wagowo bo przy dystansie musisz dawać śrube do alusa
auto: DS3R
silnik:: 1.6
moc: z 40km Pomógł: 15 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011
Znalazłem ukręconą szpilkę w przednim kole. Jak to teraz sensownie zrobić żeby wstawić nową? Z tego co widzę była ona wkręcona i przyspawana(?) Gwint jest zjechany patrząc po zdjęciu.
Nie miałem nigdy kontaktu ze szpilkami więc pytam.
Zresztą dziwne, że nie wypadła nigdzie po drodze tylko cały czas siedziała w otworze w alufeldze.
auto: .
silnik:: ,
moc: .km Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Skąd: kraków
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011
konradone napisał/a:
Znalazłem ukręconą szpilkę w przednim kole. Jak to teraz sensownie zrobić żeby wstawić nową? Z tego co widzę była ona wkręcona i przyspawana(?) Gwint jest zjechany patrząc po zdjęciu.
[url=http://img846.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Nie miałem nigdy kontaktu ze szpilkami więc pytam.
Zresztą dziwne, że nie wypadła nigdzie po drodze tylko cały czas siedziała w otworze w alufeldze.
2 opcje nasuwaja sie na myśl -ekonomiczna wspawać ja poraz kolejny
-logiczny kupic nowa piaste i wkrecić szpilki
_________________ i feel the need the need for speed
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012
Gdzie kupie takie śruby, najlepiej na miejscu w Warszawie, albo na wysyłkę.
To są śruby do przykręcania dystansu do piasty, więc maja dość krótki łeb i do tego same są dość krótkie 38mm całość, gwint ok 18mm M12 x 1,5, stożek, materiał 10.9