auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011
Cytat:
Niestety obawiam się, że z takim budżetem jesteś trochę w dupie i czego byś nie kupił - będzie się psuło i rdzewiało
Jest plus, nawet dwa - ja mam warsztat mechaniczny, facet mojej mamy to blacharz porządny więc stąd ten budżet. Zrobimy wszystko sami, mamy czym, mamy jak, mamy kiedy.Lepiej kupić coś dziś za 6 i włożyć 3 w części, niż kupić za 12 i za rok czy dwa włożyć 3 w części. Gdyby to auto miało zarabiać na siebie, wybrał bym coś zdecydowanie droższego, ale tu ma to być serwisówka tylko na rajdy.
Obecnie w warsztacie posiadam opla combo 1.4 z LPG i robię nim 200 km/ miesiąc, więc bus u mnie się nie nie zmęczy.
Bart napisał/a:
Nie wiem jak stoisz z czasem i powiedzmy logistyką
No właśnie to jest problem. Gdy muszę wyjechać to nie zarabiam, jak nie zarabiam to tracę podwójnie. A mama mówiła żeby sobie darować DG i zostać normalnie na etacie....
Bart napisał/a:
Jumpy/Scudo/Vito/T4/MB100
Też rozważam, ale umówmy się mało pakowne. Na rajd Mazowiecki w T4 ledwo isę spakowaliśmy. Na Prząśniczke pożyczyłem od sponsora Toyote Dyne w kontenerze i dopiero się dowiedziałem co to pojemna fura - wzięliśmy dużo za dużo rzeczy i sporo się przydało....
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011
pw 100%?
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Wto 27 Gru, 2011
Dziś oglądałem dwie sztuki. Jeden to ducato w maxie 2.5 td i powiem że mechanicznie igła. Blacharsko też by była gdyby nie to że ktoś stosował żywice, szpacjhle i farbe w szpreju. Gdybym wiedział jak bardzo jest to zjedzone to bym pewnie wziął i sobie go spawał, bo mechanicznie na prawde igła. I oryginalny przebieg 480 kkm
Druga fura to Vito 108D, było ładne jak na swój wiek itp, ale stał w komisie. Niestety nie lubię chamstwa i mieliśmy małe spięcie i mimo że napalony na to Vito troche jestem to unoszę się honorem i buraka dorabiać nie będę
Byłem też u Vlodarskiego sąsiadów którzy handlują busami, ale nie mój próg finansowy
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI