moj kochany dostawca netu powiekszył mi predkosc sieciuni do 18 mb/s, wszystko fajnie przez LAN ale przez wifi nawet cwierc tego nie ma router skonfigurowany poprawnie, moze jego leciwa konstrukcja nie pozwala na wiecej bo ostatnio generalnie wifi wariuje, bohater opowieści to : Linksys WRT54GC
mysle ze pora na zmiany bo on juz ma chyba z 4 lata.
mozecie podac cos sensownego z dobrym zasiegiem wifi i jakoscia na wifi na 45 m2 i z nie przesadzona cena?
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 Re: router wifi
zefir napisał/a:
aloha ,
moj kochany dostawca netu powiekszył mi predkosc sieciuni do 18 mb/s, wszystko fajnie przez LAN ale przez wifi nawet cwierc tego nie ma router skonfigurowany poprawnie, moze jego leciwa konstrukcja nie pozwala na wiecej bo ostatnio generalnie wifi wariuje, bohater opowieści to : Linksys WRT54GC
mozecie podac cos sensownego z dobrym zasiegiem wifi i jakoscia na wifi na 45 m2 i z nie przesadzona cena?
pozdrawiam!
Musi gdzies byc zyebka poniewaz teb router ma b/g czyli teoretycznie 55mbit. Jaka masz sieciowke?
pozdrawiam!
Musi gdzies byc zyebka poniewaz teb router ma b/g czyli teoretycznie 55mbit. Jaka masz sieciowke?
chodzi o sieciowki co mam w lapku czy iMacu? czy sieciowego dostawce?
Dostawca Ret Sat osiedlówka.
karta w np. lenovo : Atheros AR8152/8158 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20)
BroadCom 802.11n
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012
Kurczaczki...
chce Ci się pobrać ubuntu (700mb) wypalić i odpalić wersję live (bez instalacji)
(wszystkie sterowniki są, nic nie trzeba rzeczbić full automat)
i stamtąd zrobić test po lanie i wifi?
Widać że switch działa w linksysie ale nie byłbym tego tak do końca pewien.