Na szrocie zapuscilem sie w dzial z przepustnicami, jedna byla idealna i zamontowalem ja u siebie.
Srednica ok 35mm wiec pojemnosc mala, cos w okolicach 1,2 pewnie.
Jest super bo ma idealnie montowania, tps, iat, krokowy w jednym opakowaniu.
Od czego to jest?
Na 99% jakis francuz, duzo bylo takich calych platikowych, a jedna byla aluminiowa.
To wiemy ze citroen
Ale pewnie gdzies jeszcze wystepowaly, nie wierze by na szrocie mieli akurat 10 przepustnic od vts'a. Bylo ich pelno, ale plastikowych
Pytam bo chce kupic wiazke od wlasciwego samochodu aby nie miec klopotow z wtyczkami
P.S. Gdybym zrobil liste plac to byloby ciekawie.
Wtryski - felicia, niebawem nissan
Przepustnica - jakis citroen
Zlaczki z do przewodow paliwowych, gardena, sa super, znacznie lepsze od "wlasciwych"
Mocowanie do AFR - pocieta lopata fiskars + nakretki daewoo
P.S2. Mocowanie ktore widac: spawacz aluminium co samochodami sie zajmuje chcial 60zeta po negocjajach, spawalem w serwisie... jachtow, zaplacilem 10zeta i chcieli jeszcze fakture wystawiac :570:
Seryjny kolektor dolotowy ktory mam teraz ma taka srednice wejscia i nie ma mozliwosci rozwiercenia. Gdybym dal wieksza to mialbym WOT przy czesciowym otwarciu.
Ale to testy, dokladnie.
Docelowo ma byc inna glowica, a tam inny lepszy kolektor. Tutaj na kolektor szkoda mi kasy a z drugiej strony technicznie trudna sprawa.
Obecny zestaw sluzy do nauki strojenia, szkoda sie uczyc na docelowym silniku
P.S. Przy gazniku mialem zwezke 24mm wiec i tak jest lepiej
Seryjny kolektor dolotowy ktory mam teraz ma taka srednice wejscia i nie ma mozliwosci rozwiercenia. Gdybym dal wieksza to mialbym WOT przy czesciowym otwarciu.
Ale to testy, dokladnie.
Docelowo ma byc inna glowica, a tam inny lepszy kolektor. Tutaj na kolektor szkoda mi kasy a z drugiej strony technicznie trudna sprawa.
Obecny zestaw sluzy do nauki strojenia, szkoda sie uczyc na docelowym silniku
P.S. Przy gazniku mialem zwezke 24mm wiec i tak jest lepiej
Wracając do tematu to jeszcze zajrze jak będe miał auto z takim silnikiem czy się nie pomyliłem.