Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 [F] Dziennik zakrapiany rumem
gatunek: Dramat
premiera: 30 grudnia 2011 (Polska) 13 października 2011 (Świat)
produkcja: USA
reżyseria: Bruce Robinson
scenariusz: Bruce Robinson
Paul Kemp (Depp) porzuca nowojorski hałas na rzecz błogiego spokoju rajskiej wyspy Portoryko i przyjmuje posadę dziennikarza w lokalnej gazecie, prowadzonej przez sponiewieranego przez życie redaktora Lottermana (Richard Jenkins). Umilając sobie czas pokaźnymi dawkami rumu, Paul poznaje i błyskawicznie traci głowę dla zmysłowej Chenault (Amber Heard). Problem w tym, że dziewczyna zaręczona jest z amerykańskim przedsiębiorcą (Aaron Eckhart), który planuje przemienić wyspę w swoje prywatne eldorado. Uwikłany przez rywala w perfidną intrygę Paul stanie przed trudnym wyborem: poświęcić dziennikarską niezależność dla pieniędzy, czy z pomocą ekscentrycznych kompanów od kieliszka uratować się przed (nie tylko moralnym) kacem i skompromitować pazernego biznesmena.
"The Rum Diary" to trzeci już film oparty na prozie Thompsona. Mnie się bardzo podobało aczkolwiek trzeba się nastawić głównie na dramat, a nie na komedię jak sprzedaje to polski dystrybutor. Depp jak Depp, reklamować nie trzeba choć lepszą rolę stworzył jako Raoul Duke w "Las Vegas Parano", ale tam grał samego mistrza. Amber Heard, jaka ona jest piękna.
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012
Byłem... Po filmie z Depp'em spodziewałem się czegoś więcej ale mimo wszystko fajny... Ojej i ta blondyneczka...
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM