auto: DS3R
silnik:: 1.6
moc: z 40km Pomógł: 15 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 Nagły brak wspomagania, nawiewów sraxio
Hej
miał ktoś taki przypadek, że nagle się wyłączyło ogrzewanie i wspomaganie w sraxio podczas jazdy?
Co mogło być przyczyną?
Po dojechaniu na uczelnię i zostawieniu samochodu na 2h problem się naprawił, ale jak kiedyś się coś wysra przy szybszej jeździe może być problem..
Znalazłem coś o brązowej kostce przy stacyjce ale skoro się naprawiło to na razie nie grzebię.
Ad1. Tak to jest francuz (dlatego sam się zepsuł i naprawił)
Ad2. pm
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012
Miałem tak w C2. Wszystko wyglądało jakby pękł pasek osprzętu i alternator nie działał. Auto zgasło, po czym po chwili je odpaliłem i nie było śladu po awarii. Sprawdź połączenie klem - u mnie była niedokręcona, czy coś. Ew. oczyść je i zabezpiecz (to się chyba robi pastą miedzianą, ale nie jestem pewien).
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012
Mi siadło wspomaganie.
Pojechałem do legendy motorsportu, Adamanta i w ciągu 30 min mi to naprawił.
Gdzieś pod kolumno kierowniczo jest jakiś przekaźnik który sie spalił. Trzeba go jakość obejść. Znana przypadłość
jak wspomaganie i ogrzewanie czyli wentylator nie chodził ta na jednym kablu ze stacyjki nie miałem prądy wymieniłem cały styk stacyjki .albo wersja drut adamant z jednego kabla do drugiego pod lutować żeby był prąd na jednym ze styków
auto: DS3R
silnik:: 1.6
moc: z 40km Pomógł: 15 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 07 Lut, 2012
Klemy raczej dobrze dokręcone bo wymieniałem aku ostatnio.
Ok czyli pada alternator albo styki pod stacyjką.
Zrobi się cieplej to się przeglądnie.
Pomuki rozdane (znajcie dobroć pana ) dzięki
auto: 106/Fiesta VII
silnik:: tu5jp4/j4/Econetic
moc: 150/90km Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2011 Skąd: Wągrowiec
Wysłany: Wto 07 Lut, 2012
Panowie podepnę się pod temat,
Moja pompa wspomania wydaję bardzo dziwnę dzwięki , piszczy i przestaję chwilowo
działać, a jak działa to strasznie hałasuje... jeszczcze nie rozkręcałem jej .. ale
możliwe że szczotki się kończą ... wie może ktoś gdzie takie dostane>?
ale sprawdzales czy ile go jest teraz? bo jak spuscisz caly i nalejesz do pelna potem, to jak pokrecisz troche kiero to ten, ze zbiornika pojdzie w uklad i sie moze okazac, ze troche go za malo jest i trzeba dolac. Ja po wymianie pompy dwa razy dolewalem i od drugiej dolewki poziom sie juz nie zmienil przez poltora roku.