auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 05 Paź, 2010
KonradMK napisał/a:
chodzi o zasadę. ludzie bez zasad mnie kurcze.
heheh przypomniałeś mi jedną historię, kiedyś kolega z tenisa (pewnie nazwisko znasz) opowiedział nam na lidze o swojej kobiecie. A mianowicie powiedział:
"kurde szanuje ludzi z zasadami, moja XXXXXXXX ma zasady. Kiedyś na imprezie jak była młodsza tak sie nawaliła że ją pojechało 6 chłopaków w kolejarza - od tamtej pory nie pije....."
Do tej pory sie zastanawiam czy w tamtym okresie nie lepiej bylo wysiasc z samochodu nawet w czasie jazdy
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 12 Lut, 2012
No właśnie, Polska to taki kraj-dojna krowa, jak tania siła robocza. Obdziera się z nas na każdym kroku z rzekomego "bogactwa" które jest śmiesznie niskie w porównaniu do zachodu. Banki i całe to złodziejstwo trzeba pogonić k*rwa kijem od tego koryta.
Potem się politycy dziwią że nikt nie chce firm zakładać...
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
Akurat z opłatami interchange jest tak, że firmy obsługujące karty (mastercard i visa) planowały podnieść opłaty, bo obroty w Polsce mają stosunkowo niskie (w porównaniu z "zachodem") .
Mam nadzieję, że uda się ich przekonać, że obniżając opłaty (na razie są naciskani na obniżkę o 0,5%) spowodują zwiększenie liczby terminali w sklepach a co za tym idzie większe obroty i biznes będzie się krecił.
Podnoszenie opłat to absurd, szczególnie w przypadku, gdy jesteśmy prawie najdroższym krajem w Europie pod tym względem.
Oczywiście jest wolny rynek i nikt nie jest w stanie tych firm zmusić, ale można ponaciskać, porobić trochę szumu medialnego i odpowiednio zachęcić do obniżek, co też się dzieje. I cieszę się, że odzew medialny i społeczny jest coraz większy, choć temat jest wałkowany już od jakichś 2 miesięcy.