BNU Tanio skręcam długopisy na akord Warcy Rycy Cescy!
auto: Peugeot 106 XSi
silnik:: 1.4 T8
moc: tyle co u Barejkikm Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2011 Skąd: Pruszków
Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 rockoil synthesis 4 5w 40
mam okazję kupić ten olej po 28pln za litr, juz był kiedys poruszany temat zmiany oleju z pół syntetyka na pełny syntetyk. Szukałem tematu ale nie znalazłem, może zmiana algorytmu wyszukiwarki pomogłaby. Chciałbym usłyszeć warto czy nie warto pchać się w sytetyk rockoil synthesis 4 5w 40 i dlaczego.
BNU, wez olej ten olej wlej cos co ludzie leja, chyba ze chcesz na sobie probowac, ale wola twoja panie. za 28zl za litr masz wiele lepszych i znanych marek
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 14 Lut, 2012
czy juz wszystko sie wyjasnilo?
ale mam powazne pytanie
czy BNU chce wlac do samochodu olej, ktory jest wykorzystywany do pilarek?
i jeszcze jedno pytanie:
czym sie roznia takie oleje? temperatura pracy itp? czy parametry oznaczajace lekosc i cos tam jeszcze np te 5w40 sa stale dla wszystkich olejow czy traktor ma inny, wibrator ma inny i samochod ma inny?
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Sob 18 Lut, 2012
Olej jak olej, jeśli spełnia wszystkie normy i standardy to nie widzę powodu, żeby go do silnika nie wlewać.
ps. Ostatnio kumplowi (dobremu mechanikowi) powiedziałem coś o millersie - spojrzał na mnie dziwnie i spytał co to