To co tu pokazuje to czysta teoria dopóki nie mam pieniędzy ale powiedzcie co myślicie, żeby zrobił rurę prostą od samego kolektora do końcowego i końcowy założył od Peugeot S
port ?? czy to jest sens ? czy będzie bardzo głośno i wogóle co myślicie ? Wasz Kochający Marek
auto: narazie Ikarus Pomógł: 8 razy Dołączył: 07 Gru 2005 Skąd: Gocław City
Wysłany: Czw 15 Mar, 2007
oooooo ktoś tu chyba chce straszyć małe dziewczynki i siać postrach w tunelach
moim skromnym zdaniem bedzie zajebiście głośno. Zdaje mi się, że one są tak samo przelotowe jak w pucharówkach
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Czw 15 Mar, 2007
tak.. ale vłodarski chce zostać na seryjnym kolektorze wydechowym - który mam wrażenei też wycisza cały system. Jednak ja osobiście uważam że będzie głośno - plus dzwięk nie koniecznie musi być "ładny".. może rezonować poprostu...
_________________ when the flag drops the bullshit stops
tak.. ale vłodarski chce zostać na seryjnym kolektorze wydechowym - który mam wrażenei też wycisza cały system.
I taki kolektor jak ja mam oferuje też Peugeot Sport Łukasz więc to akurat pasuje.
Proti napisał/a:
każde n/a na jednym tłumiku przelocie rezonuje, będzie bardzo głośno i wcale nie musi być dużo szybciej
Czyli lepiej założyć w miejscu katalizatora przelotowy niż zrobić rurę ? Jak dobrać przelotowy ? w sensie wielkość.
saxorulez napisał/a:
Jednak ja osobiście uważam że będzie głośno - plus dzwięk nie koniecznie musi być "ładny".. może rezonować poprostu...
Proti napisał/a:
będzie bardzo głośno
Maciek napisał/a:
bedzie zajebiście głośno
Chodzi mi o to, żeby można było jeździć na co dzień tym autem i nie chce wkładać stoperów do uszu. Zależy mi na tym, żeby poprawiać osiągi a nie straszyć dziewczynki i zastanawiam sie co zrobić teraz kiedy nie chce dużego nakładu kasy. Bo taki wydech jak prezentuje Peugeot Sport czyli przelotowy na seryjnym kolektorze i z takim końcowym by dla mnie nie był drogi... a wręcz przeciwnie musiałbym kupić sam końcowy. A więc czy cokolwiek to pomoże ? Czy nie będzie to tylko hałas ? bo tego bym nie chciał. Podobał mi się wydech Dzika jak wracaliśmy z Lublina. Na niskich obrotach bez rewelacji ale jak podchodził pod wysokie obroty to robiło się głośno i szybko...
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 16 Mar, 2007
tak mam, bo sam nawet myslalem zeby zalozyc wydech od pucharowej 206 (wlasciwie jego czesc ze sportowym katem) do clio. Ale jak to odpalili to sie k.u.r.w.a zalamalem
Powiem tak, taki wydech BARDZO ALE TO BARDZO mi sie podoba. Ja kocham rajdy i rajdowe dzwieki. Aczkolwiek do cabrio i na miasto nie bedzie on chyba pasowal.